Volvo Buses

SVERIGE

Helt enkelt en revolution!

Volvo Dynamic Steering är det största som hänt sedan vi fick servostyrning i våra fordon. Stabilare gång, bättre komfort och framförallt väsentligt minskad belastning på axlar, armar och nacke. Men vad är VDS egentligen?
Volvo Dynamic Steering – en revolution

Hjärtat i VDS är en kraftfull elmotor, medan hjärnan är en intelligent sensor som känner av rattens läge samtidigt som den registrerar alla störningar som kommer från vägbanan, genom hjulupphängningen och in till styrväxeln. Om det finns avvikelser reagerar elmotorn och kompenserar så att bussen helt enkelt går dit föraren vill. Och detta sker 2000 gånger per sekund, så systemet kompenserar avvikelser långt innan föraren märker av dem. Upplevelsen är en fantastisk stabilitet även när du bara kör rakt fram. 

Den allra största skillnaden
märker du i rondeller, tvära gathörn och när du parkerar. Det krävs minimalt med kraft för att vrida på ratten i låg fart, mindre än i en personbil faktiskt. Och när du släpper ratten går den själv tillbaka till läge rakt fram. Du behöver inte vrida tillbaka vare sig du kör framåt eller bakåt. När du fickparkerat med VDS kommer du att vara en erfarenhet rikare.

VDS är Volvo-unikt och patenterat.
Det finns också i våra lastbilar och det kommer att betyda mycket för att skydda förares hälsa. Och kostnaden, eller rättare sagt investeringen, är faktiskt försumbar om du jämfört med vad en sjukskrivning för överansträngda axlar kostar. Se till att kontakta din återförsäljare och be om en provkörning.

Nyheter

Kontakta oss

Vi är bara ett klick eller ett telefonsamtal bort.