Volvo Buses

SVERIGE

Volvo får order på åtta hybrider till Australien

Volvo Bussar har fått en order på åtta hybrider till Australien. Det är den hittills största ordern på denna marknad. Latrobe Valley Bus Lines i sydöstra Australien har beställt åtta endäcks hybridchassin Euro 6 av Volvo.
Volvo 7900 Hybrid

Bussföretaget Latrobe Valley Bus Lines (LVBL) basereade öster om Melbourne, har beställt åtta B5LH hybridchassin. Ordern följer på ett lyckat 12 månaders test av en Volvo-hybrid. Hybriderna ska karosseras av Volgren i Melbourne och levereras under en treårsperiod. De första bussarna sätts i trafik under 2018.

Hybriderna kommer att vara låggolvsbussar för bättre access och högre säkerhet och ska rulla i Latrobe Valley-området. Bussarna blir en förstärkning till de nuvarande Volvo Euro 6 dieselbussarna som ingår i flottan.

- Volvos hybridbussar är en del av vår lösning för hållbar kollektivtrafik och vi är stolta över att samarbeta med Latrobe Valley Bus Lines. Det är fantastiskt att se Public Transport Victoria och Latrobe Valley ta det första steget på resan mot helt eldrivna bussar, säger David Mead, tf chef, Volvo Bussar Australien.

Volvo B5LH har 30 % lägre bränsleförbrukning än vanliga dieselbussar, vilket i sig sänker koldioxidutsläppen med lika mycket. Utsläppen av partiklar och kväveoxider uppgår endast till hälften jämfört med en vanlig dieselbuss.

Totalt har Volvo Bussar sålt fler än 3,500 hybrider till 22 länder. De största marknaderna är Storbritannien, Colombia, Spanien och Sverige.

Ladda ner foto