Volvo Buses

SVERIGE

Lär känna Daniel Treptow, vår säljare i södra Sverige

Daniel Treptow är med ett halvår ganska ny på Volvo Bussar, men Volvoerfarenheten är gedigen. Med många år som lastbilssäljare kan han transportbranschen utan och innan och känner väl både kunders och återförsäljarnas villkor.
Lär känna Daniel Treptow, vår säljare i södra Sverige

”Jag började faktiskt på Bildepån i Varberg direkt efter gymnasiet”, berättar Daniel, ”och man kan säga att jag började från grunden. Receptionist, hyrbilsansvarig och som personbilssäljare innan jag fick chansen att börja som lastbilssäljare.” 

Sedan april i år är Daniel ansvarig säljare för södra Sverige och det är framför allt turistbusskunder det gäller. ”Det är ett stort område att täcka in men det finns inga genvägar, jag tycker att det är roligt att vara ute och träffa alla busskunder.”

Daniel välkomnar att inte bara säljorganisationen är förstärkt utan att också verkstäderna får mer av bussnärvaro. Satsningen på servicekoordinatorer och fältingenjörer kommer att innebära en betydligt högre servicenivå för alla våra kunder och verkstäder.

”Vi kan inte nog betona hur viktigt det är med smidigt underhåll och snabb service”, säger Daniel. ”Dels handlar det förstås om uptime för våra kunder och att inte råka ut för avbrott, men inbytesaffären är också otroligt viktig. En välskött och fullservad buss är betydligt lättare att sälja, därför är vårt nätverk av Volvoverkstäder runt om i Sverige oerhört viktigt för oss.”

På fritiden handlar det mesta om idrott. Tre söner som sportar har gjort att Daniel haft flera tränaruppdrag, men han säger att de kommer att fasas ut när resandet nu ökar. För egen del sysslar Daniel med havssimning. Året runt!

”Jo, det är kanske en lite udda sport”, erkänner Daniel, ”min bror som har ägnat sig åt Triathlon har säkert påverkat mig, men jag har verkligen fastnat för det. Dels är det adrenalinkicken, men det är otroligt fascinerande att se årstiderna växla även under ytan. Och visst är det kallt på vintern, och säkerheten är viktig. Man simmar aldrig så länge och alltid på så grunt vatten att man bottnar, man får inte riskera att gå under av nerkylning, för när kroppen ’slutar fungera’, då ska man bara upp ur vattnet”, avslutar Daniel.