Nya Volvo 7900 Electric är så mycket mer än en elbuss. Den är ett verktyg som ger helt nya möjligheter att utveckla kollektivtrafiken – och hela staden. Nya Volvo 7900 Electric kan köras praktiskt taget överallt. Den är tyst och ren – helt avgasfri – och kan köras där människor vill åka.

Tar människor dit de vill

Eldrift möjliggör trafik på platser där det hittills har varit omöjligt att åka buss. Inomhus, i känsliga miljöer – dag som natt. Kollektivtrafiken kan bli ännu mer attraktiv.

Turn-Key – en heltäckande lösning

Volvos 7900 Electric som Turn-Key-lösning ger dig rätt kapacitet till en fast kostnad per kilometer. Ekonomiskt, tillförlitligt och med lägre risk.

Buller kostar – har du råd?

Hälsofarligt buller måste bekämpas på många olika sätt. Ett sätt är att införa elbussar, något som också kan spara oerhört mycket pengar. Kontakta oss så berättar vi hur.

Noll utsläpp

Det finns gator där du måste vara mer försiktig och köra långsammare. Då är Volvos Zone Management den perfekta hjälpen för föraren.

Volvo 7900 Electric

Tänk dig möjligheterna

Se filmen

Skillnaden i ljudnivå jämfört med gamla bussar är enorm.

Kristina Book

Förare, linje 55 i Göteborg

Volvo 7900 Electric

     

Funktioner

En Turn-Key-lösning

En Turn-Key-lösning

Lanseringen av Volvo 7900 Electric är ett steg på vägen mot en mer rofylld tillvaro. För att bibehålla tillgängligheten och minimera de driftmässiga och finansiella riskerna erbjuder vi den som Turn-Key-lösning, det vill säga körklar. All kapacitet du behöver till en fast kostnad per kilometer.

Även för känsliga miljöer

Även för känsliga miljöer

I många städer råder begränsningar för trafiken i stadskärnan. Zoner med utsläpps-, buller- och hastighetsbegränsningar blir allt vanligare. Volvo 7900 Electric klarar sådana utsläpps- och bullerbegränsningar på egen hand, och med hjälp av Volvo Bus Zone Management kan den även hantera hastighetsbegränsningarna.

Effektiv laddning

Effektiv laddning

Snabb och helautomatisk laddning vid ändhållplatser håller produktiviteten uppe och hjälper dig att hålla tidtabellen. Snabbladdning är betydligt mer kostnadseffektivt än att ladda över natten i depån.

Tyst komfort

Tyst komfort

Volvo 7900 Electric är mycket tyst och bekväm – för passagerarna ombord, för dem som väntar på busshållplatsen och för de boende runtomkring.

Föraren i fokus

Föraren i fokus

Att köra en Volvo 7900 Electric är en trevlig och smidig upplevelse, precis som med alla andra Volvomodeller. Förarmiljön är en av de bästa på marknaden med förstklassig ergonomi.

Högsta tillgänglighet

Högsta tillgänglighet

7900 Electric delar teknik med Volvos hybridbussar och elhybridbussar. Den är väl beprövad i tusentals bussar och har fått högsta tillgänglighetsbetyg av bussföretag och transportmyndigheter i hela Europa.

ELEKTROMOBILITET

ELEKTROMOBILITET

Framtiden är elektrisk

Elektromobilitet

LADDA NER

För mer information

Fördelarna med Volvo 7900 Electric är lätta att förstå. Nedan finns länkar till ytterligare funktioner, fakta och siffror.

Tjänster

TURN-KEY CONTRACT

TURN-KEY CONTRACT

Allt ingår

Ett Turn-Key Contract garanterar tillgång till driftklara fordon enligt tidtabell och till en fast kostnad.

Turn-Key Contract
Zone Management

ZONE MANAGEMENT

Fullständig kontroll

Zone Management används för att se till att fordonen uppfyller restriktioner och särskilda krav beroende på aktuell geografisk position.

Zone Management
FLEET MANAGEMENT

FLEET MANAGEMENT

Uppföljning online i realtid

Fleet Management ger kostnadsminskningar baserat på detaljerad, noggrant sammanställd realtidsinformation om fordonsanvändningen.

Fleet Management

Övriga produkter

Volvo 7900 Laddhybrid
Volvo 7900 Laddhybrid

Tyst, ren och effektiv.

7900 Hybrid
7900 Hybrid

Driftsäkerhet, bränsleeffektivitet och miljöprestanda.

Volvo 8900
Volvo 8900

Din hårt arbetande partner.

Nyheter

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss