Utformar framtidens städer

Miljö

Utformar framtidens städer

Städer runt om i världen står inför samma utmaning, nämligen att växa på ett hållbart sätt. När städerna utvecklas behövs bättre kollektivtrafik och Volvokoncernens vision är att bli världsledande inom hållbara transportlösningar.

Volvo tar ansvar för miljön

Volvo tar ansvar för miljön

Miljö är ett av Volvos kärnvärden. Men för oss handlar det om så mycket mer än ren luft. Det handlar om ett ansvarsfullt resursutnyttjande och om strategier för en miljömedveten och kostnadseffektiv infrastruktur. I slutänden handlar det om att tillhandahålla rena, tysta och effektiva transportlösningar som öppnar upp för nya möjligheter i modern stadsutveckling.

Framtiden är elektrisk

Framtiden är elektrisk

På Volvo Bussar lägger vi all vår kraft på att utveckla kollektivtrafiklösningar som är tysta och utsläppsfria. Vi anser att det är vårt ansvar att påskynda utvecklingen mot att göra el till den främsta energikällan i städers kollektivtrafik. I dag ligger vi i täten med elektromobilitetslösningar som möjliggör nya koncept för hållbar stadsplanering och tillväxt.

Banbrytande hybrid- och elbussar

Banbrytande hybrid- och elbussar

Våra eldrivna fordon är det yttersta beviset på vår ledande ställning inom elektromobilitetslösningar. Volvos Bussar har redan levererat över 4 000 hybridbussar runtom i världen. Våra laddhybrider körs redan i flera europeiska städer och våra helelektriska bussar finns på allt fler marknader.

Tänk dig en stad utan trafikbuller.

Tänk dig en stad utan trafikbuller.

Se lanseringsvideon

MILJÖMEDVETEN TEKNOLOGI

Volvo är världsledande inom elektromobilitet och har sålt över 4 200 hybridbussar och laddhybridbussar runtom i världen. Genom att använda el i stället för fossila bränslen uppnår vi omedelbara och långsiktiga positiva effekter både på miljön och på människors livskvalitet.

Parallell hybrid teknik

Parallellhybridteknik

Volvos unika parallellhybridteknik utmärker sig inte bara genom lägre bränsleförbrukning och utsläpp, utan också genom att motorn inte går på tomgång vid hållplatser och startar tyst på eldrift.

Effektiv laddning

Effektiv laddning

Volvo 7900 Electric laddas snabbt och helt automatiskt vid ändhållplatserna för att du ska kunna hålla produktiviteten uppe – och hålla tidtabellen.

Så fungerar det (YouTube)
I-Coaching

I-Coaching

I-Coaching hjälper dig att köra mer bränsleeffektivt. Du får omedelbar feedback på parametrar som övervarvning, överdriven tomgångskörning och för hög hastighet.

Säkerhet

Säkerhet

Säker på vägen med Volvo

Volvo säkerhet
Högsta betyg i kundnöjdhet

Kvalitet

Högsta betyg i kundnöjdhet

Kvalitet

Nyheter