Volvo Buses

SVERIGE

182 dubbeldäckare från Volvo Bussar till Dublin och London

Volvo Bussar har fått två order på sammanlagt 182 dubbeldäckare. 120 av bussarna skall gå i trafik i Dublin på Irland och resten skall trafikera tre nya busslinjer i London.
Ordern till Dublin Bus består av 100 Volvo B7TL. Det är ett låggolvschassi på 10,7 meter. Karossen är Alexander Dennis ALX400 som har plats för 76 sittande och 15 stående passagerare. Leveranserna skall ske under våren och sommaren 2006.

Den andra delen av ordern består av 20 treaxliga Volvo B9TL. Chassit är 12 meter långt och har lågt golv genom hela bussen. Det är den största ordern hittills för den här produkten när det gäller Storbritannien och den första någonsin på Irland.

Karossen är Alexander Dennis Enviro 500 med en kapacitet på 91 sittande och 32 stående passagerare. Kunden har valt denna busstyp på grund av dess höga passagerarkapacitet, eftersom bussarna skall gå i trafik på passagerartäta rutter genom centrala Dublin. Ordern är ett led i Dublins pågående modernisering av sin bussflotta, som domineras av Volvobussar. De 20 dubbeldäckarna kommer att levereras i år.

62 bussar till London
Den andra ordern kommer från London Central, som är en del av det stora transportföretaget Go Ahead Group. Ordern består av 62 dubbeldäckare med lågt golv. Chassiet är Volvo B7TL, 10,1 meter långt. Go Ahead Group använder enligt sin miljöpolicy lågsvavlig diesel och det tillsammans med att bussarna är utrustade med CRT-filter, ger mycket låga utsläpp av sotpartiklar.

Karossen är Wrightbus Gemini med plats för 64 sittande och 26 stående passagerare. Bussarna kommer att användas på tre nya busslinjer från södra delarna av London in till centrum.

När denna order på 62 bussar är levererad i april nästa år, kommer Go Ahead Group att ha över 700 av Volvos dubbeldäckare i sin bussflotta i London.

"Volvo B7TL har genom åren utvecklats till en pålitlig arbetshäst och det är därför vi väljer det chassiet", säger chefsingenjör Phil Margrave. "Vår tidigare erfarenhet av kombinationen Volvo/Wrightbus har gjort det lätt att ta beslut om att fortsätta beställa sådana."

2005-11-08

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00

Ladda ner bild här
http://imagebank.vbc.volvo.se/asset_server/asset_details.asp?idasset=3126