Volvo Buses

SVERIGE

Stororder på Volvos lyxbussar i Kina

Volvos nydesignade lyxbuss, Volvo 9300, har fått ett mycket positivt mottagande i Kina. Direkt vid introduktionen i november skrevs ett ramavtal på 100 bussar med en kund. Samtidigt fick företaget order på ytterligare 52 bussar från andra kunder.
Volvo Bussar har två joint ventureföretag i Kina. Det ena av dem, Silver Bus, tillverkar lyxiga bussar som används för linjetrafik mellan städer i Kina.

"För passagerarna i Kina handlar allt om styling", säger Joost de Vries, VD för Silver Bus. "De väljer att åka med den buss som är snyggast och mest modern."

Silver Bus genomför nu en stor uppdatering av designen på sina bussar. Den första, Volvo 9300, lanserades för kunderna nu i november. Den har en öppen och modern design, där glaset på sina ställen går upp över taket. Utseendet på backspeglarna är också spännande.
"Mottagande vi fick från kunderna var överväldigande", säger Joost de Vries.

Direkt vid introduktionen skrevs ett ramavtal med en av Silver Bus viktigaste kunder, Quick Deer. Ramavtalet är på 100 bussar. De första tio bussarna skall levereras fram till januari och för övriga räknar Joost de Vries med leverans under 2006.

"Vi fick dessutom order på ytterligare 52 bussar från olika kunder. Samtliga skall levereras fram till januari då det kinesiska nyåret infaller och resandet är som störst."

Designförändringen på Volvo 9300 är inledningen av den nysatsning på Silver Bus gör i Kina. Det kommer fler produktnyheter framöver och dessutom sker en stor satsning på att hjälpa kunderna att höja sin produktivitet. Det handlar om nya serviceavtal, finansiella lösningar, fler serviceverkstäder med mera.

Den uppdaterade bussen Volvo 9300, bygger på chassiet Volvo B7R med Volvos 7-liters motor, Euro 3, och det nya elsystemet BEA2. Chassiet skickas som packsatser till fabriken i Xian i Kina där det monteras och där också karossen byggs.

2005-11-29

För ytterligare information, vänligen kontakta: Joost de Vries, +86 135 725 886 68 eller Per-Martin Johansson, presschef, Volvo Bussar, 031-322 52 00

Ladda ner bilder:
http://imagebank.vbc.volvo.se/asset_server/asset_details.asp?idasset=3128
http://imagebank.vbc.volvo.se/asset_server/asset_details.asp?idasset=3129
http://imagebank.vbc.volvo.se/asset_server/asset_details.asp?idasset=3127