Volvo Buses

SVERIGE

110 skolbussar från Volvo till Nordirland

Volvo Bussar har fått en order på 110 Volvo B7R från Translink på Nordirland. Bussarna skall användas som skolbussar och vara levererade till skolstarten i september 2007.
Volvo B7R
Volvos chassi B7R är företagets mest mångsidiga och används i en lång rad applikationer runt om i världen, allt från stadsbussar till lyxiga turistbussar. Basen i chassiet är Volvos bränsleeffektiva 7-liters motor Volvo D7E. Tack vare att Volvo använder SCR-tekniken för att klara de nya tuffa emissionskraven, har motorn blivit ännu bränslesnålare.

De 110 tolv meter långa skolbussarna till Nordirland kommer att ha tre säten i bredd på ena sidan och två på den andra. Det ger plats för 66 sittande skolbarn där alla säten har säkerhetsbälten.

Bussen byggs som en höggolvsbuss. Det ger fördelen av ett slätt golv utan trappor inne i bussen vilket ökar säkerheten för barnen. För att även rullstolsburna skall kunna åka med bussen, utrustas den med rullstolshiss.

Chassierna tillverkas i Volvo Bussars fabrik i Borås, Sverige och karosserna av den nordirländska karossören Wrightbus. Wrightbus har konstruerat en ny kaross som bygger på den välkända modellen Eclipse, en kaross som bland annat används till Volvos lågentréchassi Volvo B7RLE.

2006-12-05

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00 per-martin.johansson@volvo.com