Volvo Buses

SVERIGE

Volvos bussar först med Euro 4 i Serbien

Volvo Bussar har fått en order på 25 Volvo B9L till lokaltrafikbolaget JGSP i Novi Sad i Serbien. Det är de första låggolvsbussarna och de första bussarna med Euro 4-motorer i Serbien.
142x88Serbia.jpg

Volvo Bussar har en lång historia i Novi Sad. Av de stadsbussar som rullar i staden är ca 85 procent av märket Volvo, en blandning av höggolvsbussar och lågentrébussar.

Nu har staden tagit ett nytt steg genom att för första gången beställa låggolvsbussar där passagerarna snabbt och enkelt kan stiga av och på vid samtliga dörrar. Ordern gäller 25 Volvo B9L, med Volvos starka men ändå rena och bränsleeffektiva 9-liters Euro 4-motor på 310 hk

”En stor fördel med Volvo B9L är att motorns kylare sitter på taket och därmed kommer upp från gatornas damm och smuts”, säger Mats Blomberg, Volvo Bussars marknadschef för Serbien.

”Jag är övertygad om att den lösningen, tillsammans med låggolvskonceptet och våra starka men bränsleeffektiva Euro 4-motorer, kommer att bidra till att vi får fler order i Serbien.”

Chassierna tillverkas i Volvo Bussars fabrik i Borås, Sverige medan karosserna kommer från företaget NeoBus i Novi Sad. Leveranserna sker under våren med start i mars.

2006-12-15

För ytterligare information, vänligen kontakta Mats Blomberg, +46 31 3224292 eller Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00 per-martin.johansson@volvo.com