Volvo Buses

SVERIGE

Stororder på 220 Volvobussar till Venezuela

Volvo Bussar har fått en order på 220 stadsbussar till Caracas i Venezuela. Det är Volvos näst största order hittills på bussar i Sydamerika.
Bussarna är beställda av C A Metro de Caracas som driver tunnelbanan i Venezuelas huvudstad. De nya bussarna skall användas på 24 matarlinjer in till tunnelbanestationerna.

Busschassiet är Volvo B7RLE, ett lågentréchassi med en 7-litersmotor. Chassierna tillverkas i Volvo Bussars fabrik i Curitiba, Brasilien. Karosserna byggs av företaget Fanabus i staden Guacara i Venezuela.

Fjorton bussar rullar redan i Caracas. Övriga chassier från Volvo Bussar skall levereras fram till och med oktober i år.

Volvo Bussar säljer inte enbart bussarna utan också reservdelshantering, specialverktyg och utbildning av mekaniker i samarbete med Volvokoncernens företag i landet, Mack de Venzuela.

"De nyckelfaktorer som avgjorde till Volvos fördel var förutom kvaliteten på själva bussarna, den totallösning som Volvo erbjuder", säger Luiz Miguel Pichardo, en av de ansvariga för projektet inom C A Metro de Caracas.

Han berättar att ett av målen med de nya bussarna, med lågt insteg, är att minska stopptiden vid hållplatserna vilket skall bidra till att öka transportkapaciteten.

2006-02-14

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 53 00, per-martin.johansson@volvo.com