Volvo Buses

SVERIGE

Ytterligare 100 av Volvos dubbeldäckare till Dublin

Volvo Bussar har fått ytterligare en order på 100 dubbeldäckare till Dublin. Det är bara några månader sedan företaget fick den förra orden på 100 fordon.
Ordern gäller Volvo Bussars chassi B7TL med lågt golv och med en sjulitersmotor på 215 hästkrafter. Karossen kommer från den brittiska karossören Alexander Dennis. Chassierna byggs i Volvo Bussars fabrik i Borås och leveranserna till kunden Dublin Bus kommer att ske fram till årsskiftet.

Dublin Bus genomförde en strikt upphandlingsprocess där man undersökte ett antal faktorer som livscykelkostnad, tillförlitlighet och eftermarknad. Volvos fördelar var upplägget med reservdelar och utbildning, garantivillkor och servicestöd. Dublin Bus är också mycket nöjda med de Volvobussar de redan har i sin bussflotta.

"Vi är mycket glada över att ha fått ytterligare en så stor order så snabbt efter den förra", säger Volvo Bussars försäljningschef i Storbritannien, Steve Dewhurst. "Vi kommer att arbeta tätt tillsammans med Dublin Bus för att se till att vi behåller både vårt starka partnerskap och den höga standard på bussarna som de av erfarenhet förväntar sig av Volvo."

2006-07-04

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00.

Download

wkr0001.pdf Format PDF Size 495 KB