Volvo Buses

SVERIGE

Volvo lanserar tre nya bussar

Volvo lanserar idag tre nya bussar på den stora buss- och lastbilsmässan IAA i Hannover. Bussarna har en ny elegant och kraftfull design, unika säkerhetslösningar och motorer som tack vare ny teknologi är renare och mer bränsleeffektiva än föregångarna.
Volvo 9700
Volvo 9700 är den av Volvo Bussars modeller som har det bredaste användningsområdet tack vare sin många varianter när det gäller längd, höjd och motoralternativ. Den finns i varianter för såväl intercitytrafik, expressbusstrafik och som turistbuss.

Volvo 9900 är företagets mest exklusiva turistbuss med allt som de mest krävande kunderna önskar sig. Passagerarkomforten är extra hög och tack vare teatergolv och en sluttande fönsterlinje har alla passagerare perfekt utsikt.

Volvo Bussar lanserar nu också en helt ny bussmodell för kunder som behöver en elegant men ändå enkel och ekonomiskt fördelaktigt turist- eller intercitybuss. Volvo B9R/Sunsundegui tillverkas i samarbete med den spanska karossören Sunsundegui.

Volvo är först i bussbranschen med att lansera ett främre underkörningsskydd som hindrar personbilar från att kilas fast under bussen vid en kollision. Tack vare skyddet utnyttjas deformationszonerna på såväl personbilen som bussen för att ta upp krockenergin och därmed minska risken för allvarliga skador.

Gemensamt för samtliga tre nya bussar är att det är utrustade med motorer som klarar de nya tuffa avgaskraven enligt Euro 4. Det är också möjligt för kunderna att beställa motorer som klarar de föreslagna kraven enligt Euro 5, krav som inte träder i kraft förrän 2009.

Volvo har valt SCR-tekniken för att klara de nya avgaskraven. Tack var det, och nya förbättrade växellådor, är de nya motorerna mer bränsleeffektiva än föregångarna. Med dagens höga bränslepriser är det en stor fördel för bussoperatörerna, samtidigt som det minskar utsläppen av koldioxid. 

2006-09-19

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com