Volvo Buses

SVERIGE

Volvo 9700 hyllades som Årets Buss 2008

Under mycket pompa och ståt fick Volvo Bussars VD Håkan Karlsson ta emot det ståtliga priset som ett bevis på att Volvo 9700 utsetts till Årets Buss 2008. Juryns ordförande Stuart Jones hyllade i sitt tal bussens många positiva egenskaper.
Coachoftheyear142x88.jpg

Volvos monter på mässan Busworld i Belgien var fylld till bristningsgränsen av kunder, Volvoanställda och andra nyfikna när det var dags för prisutdelningen.  Till pampig musik och ett regn av guldkonfetti avtäcktes Volvo 9700 innan Stuart Jones steg upp i talarstolen.

”Årets uttagningstest lockade det största startfältet på tio år. Med ett så pass starkt startfält skulle det krävas något alldeles extra för att ta hem titeln. Volvo 9700 vann tack vare en mycket jämn och hög nivå med många positiva sidor och i princip inga negativa.”

Han berättade att bland de områden som jurydeltagarna uppskattade mest fanns passagerarkomforten, förarmiljön, köregenskaperna, säkerheten och designen. ”Det här är passagerarnas buss” och ” En fantastisk buss att köra – jag var verkligen imponerad av den” var bara några av omdömena som jurymedlemmar gav om Volvo 9700.

Håkan Karlsson berättade i sitt tacktal att han var mycket glad och stolt över priset.

”När vi startade projektet med nya Volvo 9700 satte vi upp en rad kriterier som vi ville uppnå, kriterier som tagits fram efter diskussioner med våra kunder. Det som är extra glädjande är att det är just dessa områden som juryn lyfter fram i sin motivering.” 

 2007-10-22

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00 per-martin.johansson@volvo.com