Volvo Buses

SVERIGE

Volvo Bussar och Wrightbus får miljardorder i Storbritannien

Volvo Bussar har fått sin största enskilda order hittills i Europa. Tillsammans med karossören Wrightbus skall företaget de kommande åren leverera bussar värda 1,5 miljarder kronor i Storbritannien. Volvos andel av ordervärdet är ca 35-40 procent.
Volvo Buses and Wrightbus land billion order in UK
Ordern kommer från ett av värdens största transportföretag, FirstGroup. Ordern gäller såväl dubbeldäckare byggda på chassiet Volvo B9TL som 12-meters lågentrébussar med chassiet Volvo B7RLE. Exakt hur många som skall byggas på varje chassi och var bussarna kommer att gå i trafik, kommer FirstGroup att meddela senare. Produktionen av de första bussarna startar dock redan nu.

”Wrightbus och Volvo var det självklara valet för en sådan här stor investering, säger Moir Lockhead”, VD för FirstGroup. ”Vi har arbetat tillsammans i många år och jag är ständigt imponerad av Wrightbus uppfinningsrikedom och kreativitet när det gäller konstruktion och Volvochassiernas driftsäkerhet och hållbarhet.”

”Den här ordern är en milstolpe i vad jag hoppas även fortsättningsvis kommer att vara ett framgångsrikt partnerskap.

Volvo Bussars Europachef, Stefan Nordström, är förstås mycket nöjd med att ha fått den stora ordern.

”Det här är den största ordern på Volvochassier hittills i Europa och visar vår förmåga att tillsammans med Wrightbus leverera produkter och servicelösningar som möter kundens tuffa krav över lång tid.”

2008-04-16

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com

>>