Volvo Buses

SVERIGE

Volvorder på 55 lyxutrustade långfärdsbussar till Dubai

Volvo Bussar har fått en order på 55 lyxutrustade långfärdsbussar till emiratet Dubai i Förenade arabemiraten. Chassierna är Volvo B12B och karossen kommer från den spanska karossören Sunsundegui.
142x88_Dubai.jpg

Dubai är ett land med mycket hög tillväxt och det märks inte minst på biltrafiken, som är hektisk. Men emiratets väg- och transportmyndighet, RTA, vidtar hela tiden nya åtgärder för att förbättra kollektivtrafiken och få fler invånare att ställa bilen. Det går passagerarbåtar i linjetrafik på floden som går genom staden Dubai och om ett drygt år öppnas den första tunnelbanelinjen.

Men RTA satsar också mycket på att förbättra busstrafiken via sitt lokaltrafikbolag PTA. Målet är att öka bussflottan från dagens 600 bussar till 2 500 de kommande åren. Genom ordern på 55 långfärdsbussar från Volvo, kommer transportmöjligheterna mellan de sju emiraten i Förenade arabemiraten att förbättras väsentlig. Det finns också planer på att utöka de internationella busslinjerna till andra delar av Mellanöstern.

De lyxutrustade bussarna innehåller bland annat fällbara lädersäten, flerkanaliga AV-system, toalett, kök och internetuppkoppling. Några av bussarna kommer också att utrustas så att även handikappade resenärer kan åka med.

PTA tar också ett miljöansvar genom att beställa chassiet Volvo B12B med Volvos 12-litersmotor som klarar emissionskraven enligt Euro IV. Detta trots att Dubai ännu inte har lagkrav på så låga emissioner. Chassierna tillverkas i Volvos fabrik i Borås.

Karosserna tillverkas av karossören Sunsundegui i Spanien. Det företaget har tidigare arbetat med liknande tillämpningar och är väl bekanta med marknadens krav på komfort.

Leveranserna av de 55 bussarna beräknas ske i höst.

 2008-02-19

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com