Volvo Buses

SVERIGE

Nova Bus får order på 141 hybridbussar till Vancouver

Nova Bus, ett dotterbolag till Volvo Bussar, har fått en order på 141 hybridbussar till TransLink i Vancouver, Kanada. Avtalet innehåller en option på ytterligare 110 bussar.
Nova Bus secures order for 141 hybrid buses to Vancouver
Nova Bus är en av de största tillverkarna av stadsbussar i Kanada. Bussmodellen Nova LFS finns i en rad varianter där hybridversionen Nova LFS HEV är en. Denna nordamerikanska hybrid är en el/diesel-hybrid med planetväxel där en elmotor samverkar med en mindre dieselmotor än vad som normalt används i bussmodellen.

Novas hybridbuss fungerar som bäst i stadstrafik med många starter och stopp och bidrar till kraftigt minskad bränsleförbrukning och utsläpp av växthusgaser.

TransLink, som är lokaltrafikmyndigheten för Vancouver, köpte 126 dieseldrivna Novabussar 2007. Bussarna har blivit mycket väl mottagna av förare, servicepersonal och passagerare. Ordern på 141 hybridbussar är ett erkännande av Nova Bus satsningar på kvalitet, miljöhänsyn, livscykelkostnader och kundtillfredsställelse.

För Vancouver innebär köpet av hybridbussar ett viktigt steg mot en renare stadsmiljö.

”32 av bussarna skall användas för att öka kapaciteten i vårt system och ge invånarna ett renare, grönare alternativ till den egna bilen”, säger Pat Jacobsen, VD för TransLink.

”De övriga bussarna kommer att ersätta några av de äldsta fordonen i TransLinks bussflotta och därmed kraftigt minska emissionerna, i några fall med så mycket som 97 procent per buss.

Nova Bus har två fabriker i Kanada där bussarna kommer att tillverkas. Leveranserna planeras starta i mitten av 2009.

2008-01-28

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, Volvo Bussar, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com