Volvo Buses

SVERIGE

Volvo inviger ny bussfabrik i Indien

Idag inviger Volvo Bussar en ny karossfabrik i Bangalore, Indien. Det innebär att företaget får en bas för tillverkning av kompletta bussar för Indien och andra starkt växande marknader i Asien.
Volvo bus plant in India

Volvo Bussar har sedan den första lanseringen i Indien 2001, tillverkat chassier tillsammans med Volvo Lastvagnar i en egen fabrik i Bangalore. Karosserna har tillverkats av en utomstående karossör, Jaico Automobiles.

När nu Volvo Bussar tar steget att starta en egen karossfabrik intill chassifabriken, är det för att öka flexibiliteten när det gäller produktionskapacitet och att ytterligare förbättra kvaliteten.

Karossfabriken drivs i ett nytt joint-ventureföretag tillsammans med samarbetspartnern Jaico Automobiles. Företaget heter Volvo Bus Body Technologies India och Volvo Bussar äger 70 procent av företaget.

Den nya fabriken har kapacitet för 1 000 bussar per år och företaget räknar med att i slutet på detta år ha ca 600 anställda.

Fabriken kommer i första hand att bygga Volvobussar för den indiska marknaden, men företaget räknar också med att kunna exportera kompletta bussar till andra marknader i Sydostasien, Mellanöstern och Afrika.

”Trafiksituationen i de stadigt växande städerna i området innebär ett allt större problem, säger Håkan Karlsson, VD för Volvo Bussar. Det ökar behovet av moderna bussar och effektiva bussbaserade transportsystem.

Volvo Bussar är marknadsledare i Indien när det gäller lyxiga, luftkonditionerade expressbussar. I samband med invigningen av fabriken lanserar företaget en uppdaterad version av expressbussen Volvo 9400. I Indien säljs också stadsbussen Volvo B7RLE.

2008-01-31

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, 031 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com

Ladda ner högupplösta bilder här