Volvo Buses

SVERIGE

300 gäster på fabriksinvigningen i Indien

Under torsdagen invigde Volvo Bussar en ny karossfabrik i Bangalore, Indien tillsammans med ca 300 gäster. Upplev själv invigningen genom att titta på videofilmen.
Indien2227x68.jpg

Volvo Bussar har sedan den första lanseringen i Indien 2001, tillverkat chassier tillsammans med Volvo Lastvagnar i en egen fabrik i Bangalore. Karosserna har tillverkats av en utomstående karossör, Jaico Automobiles.

När nu Volvo Bussar tar steget att starta en egen karossfabrik intill chassifabriken, är det för att öka flexibiliteten när det gäller produktionskapacitet och att ytterligare förbättra kvaliteten.

Karossfabriken drivs i ett nytt joint-ventureföretag tillsammans med samarbetspartnern Jaico Automobiles. Företaget heter Volvo Bus Body Technologies India och Volvo Bussar äger 70 procent av företaget.

Den nya fabriken har kapacitet för 1 000 bussar per år med en beräknad produktion i år på 450 bussar. Företaget räknar med att antalet anställda i slutet på detta år har ökat från dagens ca 400 till ca 600 anställda.

Invigningen blev en festlig tillställning där en stor del av Volvo Bussars företagsledning fanns på plats med VD Håkan Karlsson i spetsen. De nio första bussarna som tillverkats i fabriken överlämnades till kunderna och den nya designen på expressbussen Volvo 9400 visades för första gången.

Upplev själv en del av invigningen genom att titta på videofilmen.