Volvo Buses

SVERIGE

Volvoorder på telematiksystem till 1 400 bussar i Brasilien

Volvo Bussar har fått sin hittills största order på telematiksystemet ITS4mobility. Systemet ska monteras i 1 400 bussar i staden Goiânia i Brasilien och kommer att förbättra effektiviteten i busstrafiken.
Volvo order for telematics system for 1,400 buses in Brazil
ITS4mobility är Volvo Bussars avancerade teknologiska plattform som dels stödjer bussoperatörernas styrning av busstrafiken, dels ger passagerarna information på hållplatser och i bussarna.

Systemet ger trafikledare möjlighet att i realtid följa samtliga bussar, var de finns och hur de ligger till i förhållande till tidtabeller. Trafikledaren kan också hålla ständig kontakt med förarna med hjälp av textmeddelanden. Tack vare systemet är det lättare att hålla tidtabeller och att snabbt reagera på störningar i busstrafiken.

För passagerarna innebär ITS4mobility att de vid hållplatserna på ljustavlor kan se när nästa buss avgår och ombord på bussarna får reda på nästa hållplats både via ljustavlor och automatiska högtalarutrop.

En stor fördel med ITS4mobility är att systemet kan användas i alla typer av bussar, oavsett tillverkare. I Goiânia har Volvo Bussar fått denna order trots att inte någon av de 1 400 bussarna är en Volvobuss.

”Detta är ett tydligt bevis på att dagens Volvo inte längre i första hand är en fordonstillverkare, utan en leverantör av transportlösningar”, säger Per Gabell, chef för Volvo Bussar i Latinamerika.

2008-06-30

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com

Ladda ner bild här:
==