Volvo Buses

SVERIGE

Greyhound har beställt 140 bussar från Prevost

Greyhound har beställt ytterligare 140 bussar från Volvoägda Prevost. Bussarna skall användas på olika långsdistanslinjer och levereras under första halvåret 2009.
142x88Greyhound.jpg

Ordern är en fortsättning på Greyhounds första order av Prevostbussar våren 2008. Då beställde företaget 33 Prevost X3-45 för den nyligen lanserade busstrafiken BoltBus med snabba och billiga bussförbindelser mellan New York och Boston, Philadelphia och Washington DC. Dessutom beställdes 17 X3-45 till långdistanslinjerna. Också denna gång gäller beställningen bussmodellen X3-45.

“Jag är mycket glad att Greyhound har bestämt sig för att ansluta sig till de många kunder som fortsätter beställa bussar av Prevost, sager Gaétan Bolduc, VD för Prevost. Hög kundtillfredställelse är målet för allt vi gör i företaget och denna order visar att vi lyckats få Greyhound att bli en nöjd Prevost-kund.

Enligt David Leach, VD för Greyhound Lines, Inc. är anledningen till att företaget valde Prevost också denna gång att Prevost-bussarna stämmer väl in på det som Greyhound har som mål.

”Vi vill skapa en ny bild av Greyhound som ett företaget som erbjuder ett säkert, pålitligt och angenämt resande för närmare 25 miljoner passagerare varje år. Prevost och deras X3-45 är ett företag och en buss som vi räknar med kan hjälpa oss nå det målet.”

Greyhound är Nordamerikas största bussoperatör när det gäller långdistanstrafik. Företaget kör på fler än 2 300 destinationer och har närmare 13 000 dagliga avgångar. 

2008-09-29

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com