Volvo Buses

SVERIGE

Volvoorder på 150 dubbeldäckare i Singapore

Volvo Bussar har fått en order på 150 dubbeldäckare i Singapore. Kunden SBS Transit har valt de miljövänliga Euro V-motorerna, trots att det ännu inte är något krav i Singapore. Ordern är värd ca 440 miljoner kronor.
142x88_singapore.jpg
SBS Transit är en av Volvo Bussars viktigaste kunder. Sedan 1981 har Volvo levererat mer än 1 700 bussar till företaget. Med den här ordern stärker Volvo sin position som huvudleverantör av dubbeldäckare till SBS Transit.

Ordern gäller 150 dubbeldäckare med chassiet Volvo B9TL. Chassierna kommer att tillverkas i Borås medan karosserna, som tillverkas av Wrightbus, kommer att monteras i Singapore. Leveranserna sker under 2010.

Kunden har valt att utrusta bussarna med motorer som klarar Euro V, de stränga avgasregler som träder i kraft i Europa nu i höst. Det är ännu inte bestämt när dessa krav skall införas i Singapore, men för SBS Transit är det viktigt att alltid bidra till en så bra miljö som möjligt.

”Vi har förnyat vår bussflotta de senaste tre åren för att erbjuda våra passagerare bekvämare och säkrare resor, säger SBS Transits VD Gan Juay Kiat. ”De nya bussarna är också miljövänliga vilket är en av hörnstenarna i vårt arbete.”

”Det här är en mycket viktig order för Volvo Bussar och understryker den starka partnerskap som vi och SBS Transit byggt upp under många år”, säger Alec Bell, Volvo Bussars regionchef i Sydostasien. ”SBS Transit får nu bussar som har en kaross med modern design både interiört som exteriört och ett pålitligt, bränsleeffektivt chassi.
 
2009-08-18
För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com