Volvo Buses

SVERIGE

Miljardorder för Volvo Bussar i Kanada

Volvo Bussars dotterbolag Nova Bus har fått en order på 410 stadsbussar till Montreal i Kanada. Ordern är värd ca 1,3 miljarder kronor och leveranserna skall ske under tre år med start 2009.
Major order for Volvo Buses in Canada

Stadstrafikbolaget i Montreal, STM, har beslutat sig för att fortsätta köra med stadsbussmodellen Nova LFS. De 410 bussarna skall ersätta de Novabussar som gått i trafik sedan 1996.

”Nova Bus har i många år samarbetat med STM när det gäller att utveckla fordon som passar de behov och förväntningar som STM har”, säger Gilles Dion, VD för Nova Bus. ”Den här ordern är ett resultat av detta nära samarbete.”

De Nova LFS som STM har beställt denna gång har bland annat partikelfilter som minskar emissionerna, en ramp vid framdörren för att underlätta för handikappade passagerare och kamerautrustning för ökad säkerhet.

Den här senaste ordern är ett komplement till de order som STM redan tidigare lagt till Nova Buss för att utöka sin service till invånarna i Montreal. Det handlar om både ledbussar och vanliga 12-metersbussar. De kommande tre åren kommer Nova Bus totalt att leverera 214 bussar under 2009, 437 bussar 2010 och 317 bussar 2011 till STM.

Nova Bus har två fabriker i Kanada och en ny fabrik i Plattsburgh, USA, där produktionen startar i år.

2009-02-17

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com