Volvo Buses

SVERIGE

Volvoorder på 90 bussar till New York City

Volvo Bussars dotterbolag i Nordamerika, Nova Bus, har fått en order på 90 ledbussar till New York City. Bussarna skall tillverkas i den nya fabriken i Plattsburgh, USA, som invigdes under måndagen.
142x88_Novabus_New_York.jpg
Kunden MTA New York City Transit har en flotta på mer än 4 500 bussar, den största bussflottan bland samtliga lokaltrafikbolag i Nordamerika. Företaget kör på 249 olika linjer och har ca 2,3 miljoner passagerare en vanlig vardag.
Nova har vunnit ordern efter en sex veckor lång och framgångsrik testperiod där en Nova LFS ledbuss gick i trafik på linje Bx12 i Bronx och på linje M15 på Manhattan.
Nova Bus har de senaste åren enbart sålt stadsbussar i Kanada. För att få sälja stadsbussar i USA, bussar som delvis finansieras med skattepengar, kräver de amerikanska myndigheterna att bussarna till viss del tillverkas i USA.
Nova Bus har de senaste åren enbart haft tillverkning i Kanada, men nu står en ny fabrik färdig i norra delen av staten New York i USA. Fabriken invigdes högtidligen under måndagen och den första bussen kommer att rulla ut i slutet av juni. Ledbussarna till New York City transit kommer att byggas där med leverans under första halvåret 2010. Men Nova Bus kommer också att tillverka sin 12-meters dieselbuss och sin hybridbuss i Plattsburghfabriken.

2009-06-17

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com