Volvo Buses

SVERIGE

Volvobuss hyllad för Årets Fordonsteknik i Indien

Volvo Bussar har fått utmärkelsen Automotive Technology of the Year i Indien för Volvo 9400 6x2. Bussen är den första treaxliga bussen i Indien vilket bidrar till bättre transportekonomi och högre passagerarkomfort.
142x88Volvo96006x2.jpg

Det är Car India och Bike India Magazine som tillsammans med TV-kanalen NDTV årligen delar ut utmärkelser inom fordonsindustrin, utmärkelser som har ett högt anseende i Indien.

Volvo Bussar fick teknologipriset för sin buss Volvo 9400 6x2, en ny långdistansbuss som lanserades i oktober 2008. Det är den första bussen med tre axlar som lanserats i Indien och den har bidragit till att lyfta marknaden för lyxiga, luftkonditionerade långdistansbussar i Indien ytterligare ett steg.

”Vi är mycket glada över den här prestigefyllda utmärkelsen, säger Akash Passey, VD för Volvo Bussar i Indien. ”Teknologi är förstås en hörnsten i Volvo och har i det här fallet översatts till bättre passagerarkomfort, bättre transportekonomi och ytterligare förbättrad säkerhet.”

Transportekonomin har förbättrats med hjälp av Volvos 9-liters motor på 340 hk och med en tredje hjulaxel. I standardutförande tar denna version av bussen åtta passagerare fler vilket också bidrar till lägre bränsleförbrukning per passagerare. En extra hjulaxel innebär också att åkkomforten blir högre.

På säkerhetssidan finns till exempel ett elektroniskt bromssystem och elektroniskt styrd luftfjädring, egenskaper som Volvo är först med i Indien. Karossen har ett förstärkt skydd i fronten vilket ökar säkerheten för föraren.