Volvo Buses

SVERIGE

Order på 145 Volvobussar till Jamaica

Volvo Bussar har fått en order på 145 busschassier till Jamaica. Bussarna skall användas som ett led i den jamaicanska regeringens satsning på att förbättra stadstrafiken i Kingston.
bussar_142x88.jpg

Ordern gäller 145 Volvo B12B-chassier med karosser från den belgiska tillverkaren VDL Jonckheere. Bussarna skall levereras under 2010 för stadstrafik i Jamaicas huvudstad Kingston.

”Det här är en viktig order för Volvo Bussar”, säger Alexandre Selski som bland annat ansvarar för Volvo Bussars försäljning i Karibien. ”Den jamaicanska regeringen har tagit initiativ till en satsning på att förbättra stadstrafiken för invånarna i Kingston och vi är tacksamma att vi får möjlighet att delta.”

Volvo har sedan tidigare en stark ställning på Jamaica. Över 60 procent av bussarna i Kingston är byggda på Volvochassier och de senaste åren har ca 100 nya bussar med Volvochassier tillförts fordonsflottan.

”Volvo Bussars starka ställning på Jamaica beror dels på den höga kvaliteten på fordonen men också i mycket hög grad på den support som kunderna får från Volvos återförsäljare på Jamaica, JR Group”, säger Alexandre Selski.

Volvochassierna kommer att byggas i företagets fabrik i Borås medan karosserna tillverkas hos Jonckheere i Belgien.

2009-11-27

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com

Download

091127_Volvobuses_Jamaica_e.pdf Format PDF Size 13 KB