Volvo Buses

SVERIGE

Chennai i Indien beställer 100 Volvobussar

Framgångarna fortsätter för Volvo Bussar i Indien. Företaget har nu fått order på ytterligare 155 bussar varav 100 stadsbussar till en av Indiens största städer, Chennai, och 15 stadsbussar till delstaten Haryana i norra delen av landet.
142x88_Bangalore.jpg

Trots lågkonjunkturen har Volvo Bussar i Indien i år lyckats öka sin försäljning kraftigt. Företaget kommer i år att leverera drygt 600 bussar vilket är en ökning med 50 procent jämfört med förra året. Bussfabriken i Bangalore går för full kapacitet.

”Tills nyligen var Volvo Bussar mest känt som en nyskapande leverantör av moderna bussar får långdistanstrafik. Idag är företaget också i högsta grad en av de viktigare spelarna när det gäller bussar som förnyar trafiken i Indiens städer”, säger Akash Passey, chef för Volvo Bussar i Indien.

Urbaniseringen i Indien fortsätter och för att inte städerna skall gå under av trafikinfarkten, krävs kraftfulla satsningar på att modernisera trafiksystemen och få fler människor att ställa bilen och tvåhjulingarna och åka kollektivt istället. Den indiska regeringen satsar stort på att modernisera städerna och bidrag till köp av moderna bussar är en del i satsningen.

”Bangalore var först ut med att inse att det går att få människor att åka buss istället om bussen är bekväm, luftkonditionerad och säker som Volvos bussar”, berättar Akash Passey. ”Därefter har allt fler indiska städer upptäckt fördelarna med våra fordon och idag har tolv städer valt att köpa bussar från oss.”

Den senaste staden är Chennai, Indiens fjärde största stad, som nu lagt en order på 100 stadsbussar Volvo 8400. Dessutom har företaget få en order på 15 stadsbussar från delstaten Haryana, strax norr om New Dehli i norra Indien.

”Det är mycket uppmuntrande att allt fler städer nu inser fördelarna med Volvos stadsbussar. Indien är en av världens största stadsbussmarknader och vi ser stora möjligheter framför oss”, säger Akash Passey.

Volvo Bussars framgångar i Indien startade i början av 2000-talet med lanseringen av långdistansbussarna som satte varumärket Volvo på landets karta. Försäljningen av dessa bussar fortsätter att utvecklas. Företaget har den senaste tiden fått order från olika privata operatörer på ytterligare 40 Volvo 9400, både den med två axlar och den nya med tre axlar.

Bussarna tillverkas i Volvo Bussars fabrik i Bangalore och leveranserna kommer att ske under 2009 och en bit in på 2010.

2009-09-16
För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com