Volvo Buses

SVERIGE

Stark orderingång för Volvo Bussar i Israel

Volvo Bussar har de senaste månaderna fått order på över 300 bussar i Israel. För första gången har kunder i Israel valt att köpa lågentrébussen Volvo B7RLE och Volvo B7R för intercitytrafik.
142x88 Israel.jpg
Kunden till de flesta av de drygt 300 bussarna är Metropoline, den snabbast växande bussoperatören i Israel. För en tid sedan beställde företaget, via sin delägda bussoperatör MetroDan, 60 Volvo B7RLE för trafik i staden Beersheba i södra Israel.

Nu har Metropoline beställt ytterligare 235 bussar varav 135 är Volvo B7RLE och 100 Volvo B7R. Dessa bussar skall användas i området Hasharon norr om Tel Aviv.

Det här är första gångerna som Volvo Bussar säljer bussar med sin 7-litersmotor i Israel.

”Volvo B7R och B7RLE uppfyller de krav som kunden har för den här typen av trafik och säkerställer hög tillförlitlighet och mycket låg bränsleförbrukning”, säger Michele Ferrara, som ansvarar för Volvo Bussars försäljning till Israel.

Volvo Bussars mångåriga importör i Israel, Mayers Cars & Truck, har en viktig roll i att företaget lyckats få dessa order.

Volvo levererar chassier från sin fabrik i Borås med start nu fram till mars nästa år. Karosserna byggs sedan av Volvo Bussars delägda karossföretag Merkavim i Israel.

Download