Volvo Buses

SVERIGE

Stor bussorder för Volvo i Mexiko

Volvo Bussar har fått en order på 323 långdistansbussar i Mexiko. De flesta skall levereras under 2010.
a142x88.jpg

Mexiko är ett stort land och med en dåligt utbyggd tågtrafik är det bussen som är det viktigaste transportmedlet för längre resor. För Volvo Bussar är Mexiko en av de största marknaderna i världen.

Ordern på 323 bussar kommer från kunden IAMSA som har den största bussflottan i Mexiko med sina ca 10 000 bussar varav ca 2 400 är Volvobussar.

Volvo och IAMSA har ett nära samarbete och inför den här ordern har ett antal arbetsgrupper arbetat för att hitta de lösningar som IAMSA behöver för sin verksamhet. Det handlar om specifikationer på bussarna, finansiella lösningar, eftermarknadsfrågor med mera.

Ordern gäller modellen Volvo 9700. Hälften av bussarna utrustas med Volvos 12-litersmotor och hälften med den nya bränslesnålare 13-litersmotorn. Den klarar de nya tuffa miljökraven enligt Euro 5 som infördes i Europa i oktober. I Mexiko är det än så länge enbart krav på Euro 4. IAMSA är ett av de företag i världen som deltagit i fältproven med 13-litersmotorn, som i år introduceras i Mexiko.

Bussarna tillverkas i Volvo Bussars fabrik i Mexico City.

2010-02-04

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com