Volvo Buses

SVERIGE

Volvo Bussar vann Stora Trafiksäkerhetspriset

Volvo Bussar har tilldelats Stora Trafiksäkerhetspriset 2010. Företaget fick priset för att tagit fram ett alkolås speciellt anpassat för bussar.
ulf_gustafsson_buses_142x88.jpg

Stora Trafiksäkerhetspriset är ett prestigefullt pris som delas ut av några svenska branschtidningar, Resforum, Trafikforum, Transport idag och Logistik idag. Bilprovningen är prisets huvudpartner.

Priset delas ut i tre kategorier och Volvo Bussar fick priset i kategorin för företag som aktivt verkar för att utveckla produkter och tjänster för persontrafik och/eller godstransporter på väg, där trafiksäkerhet har stor betydelse.

I sin motivering säger juryn att Volvo Bussar får priset för att ha tagit fram ett alkolås speciellt anpassat för bussbranschens krav på bland annat snabba förarbyten ute på linjen. Motorn går att starta utan utandningsprov, men bromsarna förblir låsta om föraren inte är nykter.
Volvo Bussars säkerhetschef Ulf Gustafsson fick ta emot priset under högtidliga former på konferensen Transportforum i Linköping.
”Jättekul att få ett sådant här erkännande för en lång tids satsningar på att förbättra säkerheten i våra bussar”, säger han.

Volvo Bussar har haft säkerhet som ett av sina kärnvärden ända sedan företaget startades 1927 och har genom åren lanserat en lång rad innovationer inom säkerhetsområdet.

På senare tid har Volvo Bussar till exempel varit först med att lansera en förstärkt front på sin bussar för att skydda förare och guide vid en eventuell kollision och ett främre underkörningsskydd som bland annat förhindrar en personbil att kilas fast under bussen vid en kollision. 

2010-01-14

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, Presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com

Bildtext: Volvo Bussars säkerhetschef Ulf Gustafsson tog emot Stora Trafiksäkerhetspriset vid Transportforum i Linköping.
Foto: Trafikforum/Thomas Dietl.


Ladda ner bilder här: