Volvo Buses

SVERIGE

Order till Honolulu för Nova Bus

Nova Bus har fått en order värd 71 miljoner kronor på 24 Nova LFS till Honolulu på Hawaii. Bussarna skall tillverkas i Plattsburgh, USA, och levereras i slutet av 2010.
142x88NovaHonolulu.jpg

”Vi på Nova Bus är mycket glada att få möjlighet att samarbeta med en nyskapande organisation som staden Honolulu”, säger Gilles Dion som är VD för Nova Bus. ”Vi inser vilken avgörande roll kollektivtrafiken spelar där och vi kommer att göra allt vi kan för att det här samarbetet skall bli en framgång för oss bägge.”

Sedan fabriken i Plattsburgh i staten New York öppnades, har Nova Bus fått kontrakt värda ca 850 miljoner kronor från lokaltrafikbolag som New York City Transit och CT Transit. Nova Bus etablering i New York har lett till skapandet av fler än 250 direkta jobb och fem gånger så många indirekta jobb genom samarbete med över 150 leverantörer.

Nova Bus framgångar med fabriken i Plattsburgh hyllas av såväl senator Charles E. Schumer som kongressledamoten Bill Owens.

”Den här affären kommer att stärka Nova Bus resultat, öka tryggheten för de anställda i fabriken och ge en ekonomisk injektion för regionen”, säger senator Charles E. Schumer. ”Att Nova Bus nu säljer på nya marknader är viktigt för företaget och mycket bra för norra delen av staten New York.”

Nova LFS är byggd av rostfritt stål vilket är viktigt i områden där korrosion är ett problem, som i Honolulu. Bussen är utvecklad med passagerarnas bästa som grund med bland annat stora fönsterpartier runt om och breda dörrar och gångar inne i bussen. Viktigt är också att bussarna är utrustade med den senaste generation rena dieselmotorer som klarar de tuffa emissionsreglerna EPA 2010.

Nova Bus är ett dotterbolag till Volvo Bussar. Företaget tillverkar stadsbussar och har tillverkning i Kanada och USA.
 

 

Download