Volvo Buses

SVERIGE

Volvoorder på upp till 650 bussar i Australien

Volvo Bussar i Australien har vunnit en upphandling om att leverera upp till 650 stadsbussar de kommande tio åren till Perth.
Volvo B12BLEA bus
Kunden är myndigheten som sköter kollektivtrafiken i västra Australien, PTA. Volvo levererar chassierna och Volgren Australia tillverkare karosserna i sin fabrik i Perth.

Det totala värdet på avtalet, inklusive både chassier och karosser, är på ca 2,6 miljarder kronor. Avtalet är på fem år med en option på ytterligare fem år och gör det möjligt för PTA att modernisera sin bussflotta i Perth.

Transportminister Simon O’Brien säger att leveranserna under det nya avtalet kommer att starta i juli nästa år. Under det tidigare avtalet, som skrevs under 1999, har Mercedes Benz levererat 919 stadsbussar.

“Idag är över 75 procent av bussarna i Perth låggolvsbussar som gör det enkelt för alla att stiga av och på och de har luftkonditionering”, säger Simon O’Brien. ”Det nya kontraktet med Volvo säkerställer att vår flotta fortsätter att tillhöra de bästa inom bussbranschen i Australien när det gäller tillgänglighet för alla och miljöhänsyn.”

”En viktig del är att vi kommer att använda bussar med EEV-motorer, den renaste bussteknologin som finns kommersiellt tillgänglig i Australien idag”, säger han.

Volvo är ett av de ledande företagen i världen när det gäller miljöteknik med sina motorer som bland annat klarar de stränga europeiska kraven enligt EEV. De bidrar till markant sänkta emissioner och förbättrad bränsleeffektivitet.

“Det här avtalet innebär en fantastisk möjlighet för Volvo Bussar att utveckla ett långsiktigt, strategiskt partnerskap med PTA i Perth”, säger David Mead, chef för Volvo Bussar i Australien.

”Avtalet innehåller till en början både 12-metersbussarna Volvo B7RLE och ledbussarna Volvo B12BLEA. Båda modellerna används med goda erfarenheter runt om i Australien och har satt en industristandard när det gäller bränsleeffektivitet, körbarhet och låga livscykelkostnader. Tillsammans med vår starka återförsäljarpartner Truck Center, WA, ser vi fram mot att stötta PTA i minst 10 år framåt”

Truck Center WA har varit Volvos partner i mer än 40 år och har över 230 anställda i sitt nätverk av verkstäder. Som en följd av det nya avtalet, kommer Truck Center, WA att bilda ett särskilt bussteam i Perth som enbart kommer att arbeta med att stödja PTA.

2010-11-03

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com