Volvo Buses

SVERIGE

Volvoorder på 300 dubbeldäckare i Singapore

Volvo Bussar har fått en order på 300 dubbeldäckare från SBS Transit i Singapore, till ett värde av ca 800 miljoner kronor. SBS Transit har än en gång valt bussar med låga emissioner.
volvo_buses_142x88.jpg

SBS Transit är en av Volvo Bussars viktigaste kunder. Sedan 1981 har Volvo levererat mer än 1 700 bussar till företaget. Den föregående ordern 2009 gällde 150 dubbeldäckare.

Den nya ordern gäller 300 dubbeldäckare som byggs på chassiet Volvo B9TL. Chassierna tillverkas i Borås medan karossen tillverkas av företaget Wrightbus på plats i Singapore. Leveranser startar 2011 och kommer att pågå till slutet av 2012.

SBS Transit har valt att utrusta bussarna med motorer som klarar de stränga avgaskraven enligt Euro V. Dessa regler är ännu inte införda i Singapore men det här är ett sätt för företaget att bidra till en renare miljö i staden.

För första gången har företaget också valt att utrusta bussarna med Volvo Bussars senaste telematiksystem, ITS4mobility. Tack vare det kan företaget dagligen följa effektiviteten hos bussarna. Det går också att följa förarnas beteende och på så sätt lära dem köra på ett sätt som sänker bränsleförbrukningen och övriga driftskostnader.

”Vi har uppgraderat vår bussflotta den senaste fem åren för att kunna erbjuda våra passagerare ökade bekvämlighet och säkerhet”, säger SBS Transits VD Gan Juay Kiat. ”De nya bussarna är också miljövänliga vilket är mycket viktigt för oss”.

”Den här ordern visare än en gång på de starka banden mellan SBS Transit och Volvo Bussar, band som bygger på många års nära partnerskap”, säger Alec Bell, chef för Volvo Bussar i Sydostasien.

”Kvaliteten på våra chassier Volvo B9TL tillsammans med en kaross från Wrightbus ger SBS Transit en miljötekniskt avancerad, bränsleeffektiv och tillförlitlig lösning som är mycket anpassad för Singapores krävande trafik. Det, tillsammans med Volvo Bussars service och reservdelshantering i världsklass, har lett till att vi fått den här ordern.”

2010-09-06

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com