Volvo Buses

SVERIGE

Volvoorder på 463 bussar till Sydamerika

Volvo Bussar har fått order på 463 busschassier till Curitiba, Brasilien och Quito, Ecuador. Samtliga bussar skall användas i de effektiva transportlösningar som kallas BRT-system.
Volvo secures order for 463 buses in South America

BRT, eller Bus Rapid Transit, är en av det mest kostnadseffektiva lösningarna för kollektivtrafik. Transportsystemen bygger bland annat på trafik med bussar med hög passagerarkapacitet, separata bussfiler och hållplatser där det går snabbt att stiga på och av.

Latinamerika har lett utvecklingen av BRT-system som finns i många städer där, men den här typen av effektiva transportsystem finns idag på många håll i världen.

Volvo Bussar är marknadsledare när det gäller leveranser av bussar till BRT-system och den positionen stärks ytterligare i och med företagets senaste order på 463 busschassier.

Curitiba i Brasilien var först med att starta BRT-system och Volvo har varit ledande leverantör till systemet sedan starten. Den senaste ordern gäller så 383 busschassier. Det är en kombination av chassier för dubbelledbussar, ledbussar och vanliga 12-metersbussar. Kunderna är tre av de konsortier som bedriver trafiken i Curitiba och omgivande städer; Pontual, Transbus och Pioneiro.

”Detta är en av de största order vi fått i Curitiba”, säger Luis Carlos Pimenta, chef för Volvo Bussar Latinamerika.

Den andra ordern till BRT-system gäller 80 ledbussar till Quito, huvudstaden i Ecuador. Kunden är EPMMOP, en av operatörerna i den södra zonen av Qutios BRT-system.

”Att vi vann den här ordern beror på Volvos rykte i landet som en tillverkare av robusta fordon av hög kvalitet”, säger Luis Carlos Pimenta. Men det beror också på den högklassiga tekniska supporten från vår importör Macasa och att Volvo har god erfarenhet från trafik i stora städer på hög höjd.

Samtliga 463 chassier ska tillverkas i Volvo Bussars fabrik i Curitiba med start i januari och leveranserna sker under 2011.

2011-02-01

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com