Volvo Buses

SVERIGE

Miljardorder för Volvo Bussar i New York City

Volvo Bussar har via sitt dotterbolag Nova Bus fått en order på 328 ledbussar till New York City. Ordern är värd 1,5 miljarder kronor.
Volvo order for 328 buses for New York City
Ordern gäller 328 ledbussar av modellen Nova LFS. Kunden MTA New York City Transit har en flotta på fler än 6 000 bussar, den största bussflottan bland samtliga lokaltrafikbolag i Nordamerika och en av de största i världen.

MTA har det senaste året kört 90 av Novas ledbussar i ett test, bland annat på linje M15 på Manhattan. Det är de första bussarna i New York City med tre dörrar och lågt golv i hela bussen vilket bidrar till snabbare och bekvämare på- och avstigning.

Bussarna har fungerat mycket bra under testet och det har bidragit till den nya storordern. De 328 nya bussarna skall levereras från augusti 2011 till april 2013.

”Nova Bus är stolta över det fortsatta samarbetet med MTA New York City Transit”, säger Nova Bus vd Gilles Dion. ”Sedan 2009 har vi arbetat i nära samarbete med att anpassa vår bussmodell till de unika förutsättningarna i New York City.”

En förutsättning för att få sälja stadsbussar i USA är att en stor del av tillverkningen också sker i landet. Bussarna till New York City skall tillverkas i Nova Bus fabrik i Plattsburgh i norra delen av staten New York.

”Det här beslutet innebär att passagerarna i New York City får resa i säkra bussar av hög kvalitet samtidigt som det tryggar jobben för arbetarna i Plattsburgh i norra delen av delstaten”, säger senator Charles E Schumer. ”Det är en perfekt kombination.”

2011-06-15

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com



2011-06-15

För ytterligare information, vänligen kontakta Per-Martin Johansson, presschef, +46 31 322 52 00, per-martin.johansson@volvo.com