Volvo Buses

SVERIGE

Volvoorder på 61 bussar till Greyhound

Volvo Bussar har fått en order på 61 bussar till Greyhound i Nordamerika. Det är dotterbolaget Prevost som skall levera bussar av modellen X3-45 under 2011.
142x88_Greyhound.jpg
Bussarna är utrustade med Volvos 13-litersmotor och växellåda från Allison vilket är en miljö- och bränsleeffektiv drivlina. Dessutom har bussarna en lång lista med utrustning utifrån passagerarnas krav på säkerhet och komfort.

Bussarna är bland annat utrustade med elektroniskt stabiliseringsprogram, övervakning av däckstrycket och automatisk brandsläckare. Det finns eluttag vid sätena och trådlöst internet.

”Vi har redan Prevostbussar i vår flotta och passagerarna har berättat hur nöjda de är med bussarnas komfort, säger Dave Leach, VD för Grehound Lines, Inc. ”Det är ju ombord på bussen som våra kunder tillbringar sin mesta tid. Genom att sätta in fler Prevostbussar i trafik kan vi fortsätta erbjuda bekväma och säkra resor för passagerarna.”

Grehound Lines, Inc är Nordamerikas största expressbussföretag. Företaget kör mellan fler än 3 800 destinationer över hela Nordamerika. Det har blivit något av en amerikansk ikon som erbjuder säkra, bekväma resor för nästan 25 miljoner passagerare per år, till ett pris som många har råd med.