Volvo Buses

SVERIGE

Volvos nya webbverktyg sparar pengar, bränsle och miljön

Volvo Bussars nya webbaserade verktyg – Volvo Bus Telematics – ger bussoperatörerna bättre kontroll över fordonens bränsleförbrukning och möjlighet att anpassa underhållet exakt efter behov. Åtgärder som kan innebära bränslebesparingar på runt 10 procent. Hårdvaran är standard i Volvos hybridbuss.

Volvo Bus Telematics ger operatören full kontroll över hur varje buss körs och hur mycket bränsle den drar under olika förhållanden. Informationen kan användas både för att spåra avvikelser och som utgångspunkt för förarutbildning i bränslesnål och miljöeffektiv körning. Åtgärder som kan leda till bränslebesparingar på runt 10 procent.

Hårdvaran standard i Volvos hybridbuss
– Volvo Bus Telematics är det perfekta verktyget för att spara bränsle, pengar och miljö, oavsett om du har en buss eller hundra. Nu är Volvos hybridbussar standardutrustade med Volvo Bus Telematics hårdvara. Det gör att operatören enkelt kan få tillgång till ett antal webbaserade tjänster som bidrar till bättre produktivitet, bränsleeffektivitet och fordonstillgänglighet, säger Marie Carlsson, chef för affärslösningar på Volvo Bussars Europaregion.

Behovsanpassat underhåll ger mer tid i trafik
Med detaljerade fordonsdata som grund kan också underhållet optimeras efter behov. Det innebär att bussens tillgänglighet maximeras, samtidigt som man undviker problem och reparationer. För att förenkla planeringen visas även beräknad tidsåtgång för service och vilka reservdelar som behövs.

Standardlösning med många funktioner
Volvo Bus Telematics består av tre moduler: Fleet Management med rapporter om bränsleekonomi och miljöpåverkan, Vehicle Management för underhållsplanering och Traffic Management för trafikstyrning. Fleet Management och Vehicle Management är standardiserade tjänster.

Mer information om Volvo Bus Telematics finns på Volvo Bussars YouTube-kanal:
http://www.youtube.com/watch?v=DsMm15WKA_4



För mer information, kontakta:
Helena Lind, Media & Marketing Manager, Volvo Bus Corporation
+ 46 (0) 765 53 62 57