Volvo Buses

SVERIGE

Nya busstolar ger ökad produktivitet och komfort

Stolar som är skönare, väger mindre och som gör operatören mer produktiv. Det lanserar Volvo under hösten 2012 för turist¬bussarna Volvo 9500, 9700 och 9900 och intercitybussen Volvo 8900.

Volvo Bussar har utvecklat en ny busstol som ska användas i i turistbussarna Volvo 9500, 9700 och 9900 och i intercitybussen Volvo 8900. Stolen är framtagen i samarbete med en av Volvos största stolsleverantörer. Den nya stolen har bättre ergonomi och är bättre lämpad för fler olika kroppstyper, både män och kvinnor, vuxna och barn. Den väger också mindre.

– Vi ville ha en lätt och luftig design och skapa en annan dynamik i bussen. Samtidigt har vi byggt en stol som väger mindre, vilket ger lägre bränsleför¬brukning. Det här är bara ett exempel på hur vi har kombinerat designegenska¬perna med bättre funktionalitet, säger Johnny Johnsson, Product Manager Coach, Europa. Viktbesparingen är cirka 120 kg per buss. Nya stolar i en hel bussflotta sparar både pengar och miljö.

Den nya stolen kommer att finnas i fyra olika komfort- och utrustningsnivåer, vilket gör att den passar både i exklusiva turistbussar och i intercitybussar. Stolen och dess komponenter är återvinningsbara. Den nya stolen har flera egenskaper som bidrar till ökad produktivitet.  Kunderna kan byta ut skadade ryggstöd och dynor i sina egna verkstäder eller hos en Volvoåterförsäljare. Stoppningen i sittdynor och ryggstöd är också lätta att byta ut.
Med hjälp av ett Quick Lock-system är det lätt att anpassa stolarnas placering. Den nya stolen finns inte bara på nya bussar utan kan också installeras i bussar med Volvos stolar TS/TK 2000.

Fakta Volvos nya busstolar
• Lägre vikt och högre passagerar- och bagagekapacitet
• Lägre bränsleförbrukning
• Ökad komfort för män/kvinnor och korta/långa personer
• Ökad säkerhet, 2-punktsbälten som standard, 3-punkts som tillval
• Enkla att reparera och underhålla
• Fyra komfortnivåer och ett brett urval av tillbehör och utrustning


Ladda ner bilder




För mer information, kontakta:
Helena Lind, Media & Marketing Manager, Volvo Bus Corporation
+ 46 765 53 62 57