Volvo Buses

SVERIGE

Vinnarna i världens största tävling för verkstadspersonal korade

Den 26 juni utnämndes Team Harju från Finland till vinnare i VISTA 2012–2013 – Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars globala tävling för eftermarknadspersonal.
Vista1stplace_2013.jpg
“Vi är oerhört glada och stolta över att ha blivit världsmästare”, sa den chockade lagledaren Immo Harju, strax efter det att vinnarna utsetts. “Tävlingen har varit mycket krävande och det var en tuff dag. Flera moment innebar stor tidspress men vi känner varandra bra och arbetar bra som ett lag.”

Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars VISTA– den största tävlingen i sitt slag i världen – inleddes i september förra året med över 17 000 deltagare från 93 länder. Efter flera teoriomgångar och regionala semifinaler återstod till slut bara 32 lag från hela världen. Samtliga reste förra veckan till Göteborg för att delta i världsfinalen i VISTA 2012–2013. Lagen bedömdes utifrån sin förmåga att samarbeta, lösa problem och följa instruktioner enligt Volvos riktlinjer. Med andra ord de egenskaper som krävs för att kunna garantera en kundservice av hög kvalitet.

De stolta vinnarna presenterades på en galamiddag som ägde rum den 26 juni. Efter att VISTA avslutats beräknades tävlingen ha genererat cirka 475 690 timmars extrautbildning för Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars eftermarknadspersonal. Men värdet av tävlingen sträcker sig längre än så.
– VISTA är en viktig del av Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars kompetensutvecklingsarbete. Resultaten kommer nu att användas i Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars globala utbildnings- och kompetensutvecklingsprogram för att maximera den totala kvaliteten i eftermarknadstjänsterna för våra kunder, säger Hayder Wokil, kvalitetschef på Volvo Lastvagnar.

Finalresultat VISTA 2012–2013

Första plats: Team Harju, Finland
Andra plats: NTC 1, Switzerland
Tredje plats: MC Hammers, UK

Bäst lagkänsla: Benecia, Korea
Bäst lagledare: Matheus Henrique de Avila, Brazil
Bästa nybörjare: Wetteri Power Oy, Finland

Fakta om VISTA
VISTA är världens största tävling för eftermarknadspersonal.  Det som började som en tävling för svenska Volvomekaniker 1957 har utvecklats till ett internationellt evenemang. Syftet med VISTA är att utveckla medarbetarnas kompetens och färdigheter och därigenom förbättra eftermarknadstjänsterna. Tävlingen är öppen för all eftermarknadspersonal i Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars globala servicenätverk. VISTA 2012–2013 har varit den största tävlingen hittills med fler än 17 000 deltagare.

För ytterligare information kontakta:
Jan Strandhede
PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige,
tel: 031-323 37 15, e-post: jan.strandhede@volvo.com.