Volvo Buses

SVERIGE

Nettbuss i Oslo köper 17 hybridbussar av Volvo

Den 6 oktober sattes 17 nya hybridbussar från Volvo Bussar i trafik i de västra delarna av Oslo. Operatören är Nettbuss Øst. Totalt har Nettbuss-koncernen nu 43 Volvo-hybrider i fordonsflottan. Norge är Volvo Bussars största marknad för kompletta hybridbussar, med över 80 fordon i trafik.
IMG_0372_142x88.jpg

"Hybridbussar med goda miljöegenskaper var ett upphandlingskrav från trafikhuvudmannen. Eftersom vi har positiva erfarenheter av Volvos hybridbussar sedan tidigare var det naturligt att vända sig till Volvo även den här gången, säger" Per Nilsen, regiondirektör på Nettbuss Øst.

Sedan några år tillbaka använder Nettbuss Volvos hybridbussar i Trondheim och Hamar.

"De håller vad de lovar. Våra hybridbussar är lika driftsäkra som motsvarande dieselbussar, men de drar ungefär en liter mindre bränsle per mil", säger Svein Ekholt, teknisk chef på Nettbuss Øst.

Nettbuss Øst har valt att låta Volvo Bussar ta hand om service och underhåll, istället för att göra det själva.

"Hybridtekniken är förhållandevis ny och kräver en del specialkompetens, att teckna serviceavtal är därför en trygg lösning för oss", säger Per Nilsen.

"Låg miljöpåverkan och låga driftskostnader blir allt viktigare, vilket gör vår hybrid mycket konkurrenskraftig. Med den här ordern har vi totalt levererat över 80 kompletta hybridbussar i Norge, fler än något annat land", säger Sven-Åge Løkken på Volvo Bussar Norge.