Volvo Buses

SVERIGE

Ralph Acs ny chef för Volvo Bussars affärsområde Americas

Ralph Acs har tillträtt som chef för affärsområdet Americas på Volvo Bussar.

Ralph Acs, född 1964, har arbetat inom transport- och flygindustrin i 27 år, senast som chef för Bombardier-Learjet i USA. Ralph Acs har haft ett flertal chefspositioner inom Bombardier-koncernen och har gedigen erfarenhet av affärsutveckling, tillverkning och sälj & eftermarknad.



Americas är Volvo Bussars största säljregion. I Nordamerika är företaget verksamt genom dotterbolagen Nova och Prevost, som verkar på långfärdsbuss- och transitbussmarknaderna. Mexiko är en viktig marknad för Volvo Bussar och företaget har en produktionsanläggning i Tultitlán.



Volvo Bussar är verksamt i Sydamerika sedan 1970-talet och har en produktionsanläggning i Curitiba, Brasilien.



Colombia är för närvarande den näst största marknaden för Volvos hybridbussar – fler än 400 Volvo 7900 Hybrider har sålts till operatörer i Bogotà. Volvo Bussar är marknadsledande inom  BRT (Bus Rapid Transit) lösningar i Sydamerika och har levererat bussar till BRT-system i Brasilien, Chile, Colombia, El Salvador, Guatemala och Mexiko.



- Jag är glad över att börja arbeta i Volvokoncernen och att delta i arbetet med att leverera framtidens hållbara transportlösningar i Nord- och Sydamerika, säger Ralpc Acs.