Volvo Buses

SVERIGE

80 nya Volvobussar till Nettbuss

Lördagen den 26 maj hade vi glädjen att bjuda in till ett leveransevenemang inför utrullningen av 80 nya Volvo 8900 till operatören Nettbuss. Evenemanget ägde rum på Volvo Demo Center i Göteborg där våra inbjudna fick möjlighet att provköra både buss och lastbil. Att vi sedan kunde njuta av härligt försommarväder gjorde inte saken sämre. Förare med familjer och Nettbuss ansvariga för teknik och inköp, sammanlagt 55 gäster, var på plats för att fira leveransen.
80 nya Volvobussar till Nettbuss

Förarna är våra bästa ambassadörer
”Vi är väldigt glada att kunna uppmärksamma förarna vid en sådan här leverans”, säger Jonas Pettersson, som är försäljningschef för södra Sverige på Volvo Bussar. ”Det är ju till stor del föraren som avgör hur passagerarupplevelsen blir. Och då vill vi se till att de får veta så mycket som möjligt om de nya bussarna som levereras. Och att vi kunde bjuda med familjer kändes extra trevligt”.

Unikt leveransevent
Vädret var som sagt på vår sida, smörgåstårtan var god och hela evenemanget var mycket uppskattat. Förarna fick en rejäl leveranspresentation, med alla funktioner och finesser, och dessutom kunde vi bjuda på provkörning av de nya bussarna – och även Volvo FH16, en riktig tungviktare med långt släp.

”Den här genomgången är viktig”, betonar Jonas Petersson, ”dels vill vi ju att föraren ska utnyttja bussarna fullt ut, men det är också viktigt att förklara varför vissa saker är lösta på ett visst sätt. Det kan vara upphandlingskrav, lagkrav eller säkerhetsbestämmelser som ligger bakom detaljer i utförandet, och det blir alltid en del aha-upplevelser vid de här genomgångarna”.

Cecilia Manninger kör expressbuss i Lerum. ”Det här var ett fint initiativ. De nya bussarna är verkligen efterlängtade. Det jag kör idag är gammalt och slitet, och att få de här är nästan som att skaffa en ny bil. Riktigt spännande, och jättebra att få gå igenom det nya och dessutom provköra”.


Rejäl uppgradering av flottan
De 80 bussarna är Volvo 8900 i tre olika utföranden; 2- och 3-axligt i lågentréversion samt 3-axlig med normal golvhöjd. De kommer att trafikera linjer i Fyrbodal, Uddevalla och Lerumsområdet. Alla har uppdaterad förarmiljö med den nya instrumenteringen. ”Bussarna är byggda efter Västtrafiks kravställning men med Nettbuss tillägg, USB-uttag för passagerarna och telematik för att optimera bränsleekonomin och underhållet”, förklarar Jonas Pettersson.

En del av bussarna är också köpta med serviceavtal. Även om Nettbuss har egna verkstäder har Volvo kunnat erbjuda en lösning som kompletterar på ett bra sätt. Volvo Truck Center i Göteborg respektive Alingsås, och Brandt Lastvagnar i Fyrbodal ger mycket god geografisk täckning på servicesidan.

Bussarna sätts i trafik den 19 juni när Västtrafiks nya avtal för trafiktjänster börjar gälla.

Läs också pressmeddelandet om leveransen >