Volvo Buses

SVERIGE

Succé för Volvo Dynamic Steering på Busstorget

Precis som vi utlovat kunde besökarna på Busstorget provköra en Volvo 9900 med VDS. Vi på Volvo menar att det är det största som hänt på området sedan servostyrningen kom och nu vet vi att förarna håller med oss.
Succé för Volvo Dynamic Steering på Busstorget

Volvo Bussar visade en Volvo 9900 med VDS, Volvo Dynamic Steering, under Busstorget som gick av stapeln vid Örenäs slott utanför Landskrona 21–22 april. VDS är det senaste tillskottet från Volvo Bussar när det gäller förarkomfort och säkerhet.

”Det blev ett fantastiskt intresse och många provkörningar”, berättar Kajsa Friberg, ansvarig för kommersiell servicemarknad på Volvo Bussar Norden.

”De som provkörde bussen fick en riktig aha-upplevelse”, berättar Andreas Baljhagen, storkundsansvarig på Volvo Bussar Sverige. ”Styrningen är fjäderlätt i låga hastigheter och styvar upp sig i högre hastigheter för stabilare styrkänsla, förarnas axlar sparas och det blir en mer avspänd körning”, fortsätter Andreas och berättar vidare att många av de som provkörde uppskattade att ratten återgår till normalläge kvickt, även när man har backat.

Bussbokningen i Kungälv har idag tre bussar med VDS. ”När man vant sig vid det så är bussarna mycket lättkörda. Körsättet blir mer avslappnat även på dåligt underlag eller om det blåser lite. Chaufförerna blir därmed inte lika trötta i armar och axlar, även vid körning i blåsigt väder eller på dåliga vägar”, konstaterar Christer Eriksson, Bussbokning i Sverige AB.