Volvo Buses

SVERIGE

Volvo säljer 80 dubbelledbussar till BRT-system i Ecuador

Volvo Bussar har fått en order på 80 dubbelledbussar till BRT-systemet (Bus Rapid Transit) i Quito, huvudstad i Ecuador. Ordern bekräftar Volvos ledande position inom BRT-segmentet.
Volvo säljer 80 dubbelledbussar till BRT-system i Ecuador

Detta är första gången som dubbelledbussar kommer att användas i Quitos kollektivtrafiksystem.
  
- Staden investerar för att förbättra sitt kollektivtrafiksystem och våra högkapacitetsbussar hjälper dem att möta behovet i BRT-korridorerna, säger Euclides Castro, säljchef stadsbussar på Volvo Bussar Sydamerika.
  
Dubbelledbussarna är av modellen Volvo B340M, 27 meter långa med plats för 250 passagerare. Karosser ska levereras av Superpolo.
  
Den högre kapaciteten hos dubbelledbussar innebär en minskning av fordon som som kör i trafik, vilket ökar medelhastigheten i systement. Även utsläpp och operatörskostnader minskar. De första Volvo-bussarna sätts i trafik i maj, i samband med stadens födelsedagsfirande.
    
Volvo är pionjär i utvecklingen av bussar för BRT-system och anses marknadsledande. Företaget har levererat fler än 4000 bussar till BRT-system i Curitiba, Bogotá, Guatemala City, Mexico City, Santiago de Chile och San Salvador.

- Dubbelledbussar är den bästa lösningen för att att öka effektiviteten i kollektivtrafiken i stora städer. De snabbar upp förflyttningen av passagerare och minskar utsläpp och kostnader, eftersom det blir färre antal bussar som rullar på gatorna, säger Luis Carlos Pimenta, chef för Volvo Bussar i Sydamerika.
  
17 maj 2016
   
För mer information, kontakta:
Helena Lind, presschef Volvo Bussar AB
tel: 031-323 62 57