Volvo visar framfötterna på IAA 2016

Vi kan verkligen vara stolta över Volvos närvaro på IAA 2016. Med 1000 m2 monteryta och fyra bussar på plats går det inte att missa oss. Och med vår konsekventa design så känner man sig hemma i Volvovärlden.
Volvo visar framfötterna på IAA 2016

För första gången hade vi hela vårt erbjudande inom elektromobilitet på plats; Volvo 7900 i utförandena hybrid, laddhybrid och elbuss (eller BEV, Battery Electric Vehicle som det brukar förkortas i branschen). Och även laddutrustningen fanns förstås på plats.

IAA 2016

För turistbusskunderna fanns en Volvo 9900 i ett specialutförande, beställt för den österrikiska marknaden. Vit pärlemorlack, lik den som Volvo XC90-kunder kan få, och en mycket högspecad inredning med antracitgrått läder, kolfiberdeltaljer tillsammans med racingröda sömmar och inlägg. Många gillande kommentarer kring den.

Nytt var också vår VDS-simulator där besökarna kunde få känna på hur mycket bättre det blir med Volvo Dynamic Steering. Simulatorn låter dig köra en Volvo 8900 i en virtuell värld som du ser genom s.k. VR-glasögon.

IAA VDS

Vägen och fordonets beteende skapas digitalt i en VR-miljö, medan vägens påverkan på styrinrättning genereras av en elektromekanisk enhet som får rattstången att bete sig precis som när du kör ute på vägen. VDS-systemets inverkan är däremot ingen simulering. Den kommer från en alldeles äkta fysisk enhet, exakt en sådan som sitter i våra bussar. Mer äkta kan det inte bli.

Mycket av det internationella erbjudandet som visades på IAA kommer också att visas på Persontrafik 2016 i Göteborg, bland annat Volvo 7900 Electric och en unik konferensutrustad Volvo 9700. Och, förstås, vår nya VDS-simulator. Välkommen att möta oss i Göteborg.

MORE NEWS & STORIES

Related News

Satsning på luftrenare har gett coachföretag nya bokningar

Desinfektionsenheten ECO3 som producerar ozongas är ett av de mest effektiva sätten att skydda förare och passagerare mot bakterier och virus. Hellbergs Buss i Sverige och Meurer Touristik i Tyskland är två företag som under pandemin ...

“Design är så mycket mer än utseende”

Nya Volvo 9700 DD är designad för maximal flexibilitet och komfort. Precis som för de andra coachmodellerna är det tre ledord som visat vägen genom hela designprocessen; omtanke, trovärdighet och evolution. Dan Frykholm, Head of Design på Volvo ...

Digitalt lanseringsevent för Volvo 9700 DD 4,0 – nu är den här

I Norden lanserades vår nya dubbeldäckare för ett knappt år sedan, men då som expressbuss. Nu har vi släppt den lyxigare turistversionen som också, med en höjd på precis 4 meter, kommer att bli ett starkt kort i hela Europa.

...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss