Volvo visar framfötterna på IAA 2016

Vi kan verkligen vara stolta över Volvos närvaro på IAA 2016. Med 1000 m2 monteryta och fyra bussar på plats går det inte att missa oss. Och med vår konsekventa design så känner man sig hemma i Volvovärlden.
Volvo visar framfötterna på IAA 2016

För första gången hade vi hela vårt erbjudande inom elektromobilitet på plats; Volvo 7900 i utförandena hybrid, laddhybrid och elbuss (eller BEV, Battery Electric Vehicle som det brukar förkortas i branschen). Och även laddutrustningen fanns förstås på plats.

IAA 2016

För turistbusskunderna fanns en Volvo 9900 i ett specialutförande, beställt för den österrikiska marknaden. Vit pärlemorlack, lik den som Volvo XC90-kunder kan få, och en mycket högspecad inredning med antracitgrått läder, kolfiberdeltaljer tillsammans med racingröda sömmar och inlägg. Många gillande kommentarer kring den.

Nytt var också vår VDS-simulator där besökarna kunde få känna på hur mycket bättre det blir med Volvo Dynamic Steering. Simulatorn låter dig köra en Volvo 8900 i en virtuell värld som du ser genom s.k. VR-glasögon.

IAA VDS

Vägen och fordonets beteende skapas digitalt i en VR-miljö, medan vägens påverkan på styrinrättning genereras av en elektromekanisk enhet som får rattstången att bete sig precis som när du kör ute på vägen. VDS-systemets inverkan är däremot ingen simulering. Den kommer från en alldeles äkta fysisk enhet, exakt en sådan som sitter i våra bussar. Mer äkta kan det inte bli.

Mycket av det internationella erbjudandet som visades på IAA kommer också att visas på Persontrafik 2016 i Göteborg, bland annat Volvo 7900 Electric och en unik konferensutrustad Volvo 9700. Och, förstås, vår nya VDS-simulator. Välkommen att möta oss i Göteborg.

MORE NEWS & STORIES

Related News

Så byggs en Volvo 7900 Electric Articulated

Volvo 7900 Electric Articulated är ett av Volvo Bussars senaste bidrag i övergången till hållbar kollektivtrafik. Tryck på play på bilden för att se hur den tillverkas.

...

750 bussförare gör sig redo att köra elektriskt

Förarnas körteknik har stor påverkan på energiförbrukningen på elektriska bussar. I Göteborg förbereder sig nu 750 förare för en av de största övergångarna till fossilfri stadsbusstrafik i norra Europa.

...

Så lyckades Göteborg med sin storsatning på elektriska bussar

Fler och fler städer runt om i Europa satsar på en fossilfri och hållbar kollektivtrafik. Med 145 Volvo Electric Articulated tar Göteborg steget till storskalig elektrifierad busstrafik i december. Målet är att all stadsbusstrafik i regionen ska ...

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss