Volvo Buses

SVERIGE

Öresund Transfer satsar på kvalitet och komfort

2017 blev året då Jesper Åberg och Niklas Agardh tog steget och startade sitt eget bussföretag. Med en lyxig Volvo 9900 kör man beställningstrafik där komfort, passagerarupplevelse och miljö är hörnstenar.
Öresund Transfer satsar på kvalitet och komfort

De båda ägarna har lång erfarenhet från bussbranschen. Niklas har varit både förare och platsansvarig på Interbus och Jesper har jobbat med trafikplanering på Arriva. ”Vi kände båda att det var dags att göra något eget, att få starta ett företag och göra det på vårt eget sätt”, berättar företagets VD Jesper Åberg. ”Vi ville börja i liten skala, växa organiskt, och verkligen möta upp vad våra kunder vill ha.”

Öresund Transfer kör klassisk beställningstrafik. Tvärs över stan eller genom hela Europa. Och trots att man bara varit igång i några månader har man redan återkommande kunder. ”Vi är nöjda med starten – även om vi missade hela vår- och sommarsäsongen så kan vi inte klaga på beläggningen”, säger Jesper.

Flaggskeppet Volvo 9900 köptes in begagnad men med både serviceavtal och finansiering genom Volvo. ”Den är helt rätt för oss”, säger Jesper, ”skön att köra, skön att åka i, trygg och robust med härlig komfort.”

Service och underhåll görs hos Volvo Bus Center i Malmö. ”Underhåll är superviktigt”, betonar Jesper, ”och där räknar vi in de delar vi gör själva med städning och tvätt. Kunderna uppskattar att bussen har hög komfort, bra klimat och belysning, WiFi och eluttag, och det intrycket förstärks ju förstås om allt är riktigt fräscht.”

Öresund Transfer håller också en hög miljöprofil. Bussen körs bara på HVO-bränsle och all rengöring görs med Svanenmärkta produkter.

Jesper och Niklas är optimistiska inför framtiden. Planer finns för utökning, men samtidigt vill man växa av egen kraft. ”Självklart vill vi växa och skaffa fler bussar. Och vi kan absolut tänka oss att köra skolbusstrafik. Men det är kunderna som bestämmer, vi måste hela tiden göra vårt bästa för att de ska komma tillbaka”, avslutar Jesper Åberg.