Volvo Buses

SVERIGE

Volvos nya turistbussar – Lyxigare, snålare och säkrare

Volvos nya generation långfärdsbussar är ett helt nytt modellprogram för turist- och linjetrafik. Ny elegant design, bränslebesparande aerodynamik och nya säkerhetsfunktioner är bara några exempel på nyheter som introduceras.
Volvos nya turistbussar – Lyxigare, snålare och säkrare

”Det här är den största förnyelsen av vårt modellprogram för långfärdsbussar i Europa på mer än 20 år. Vi lanserar en helt ny plattform, ny design och helt nya funktioner. Dessutom med ett helt nytt komplett erbjudande och en rad uppkopplade tjänster som kommer att göra det så mycket enklare att äga och köra våra bussar”, säger Niklas Orre, Affärsansvarig för Långfärdsbussar Europa på Volvo Bussar.

Modellprogrammet består av den lyxiga toppmodellen Volvo 9900 och den flexibla modellen Volvo 9700. Båda har en dynamiskt utformad exteriör, med tydligt markerade linjer, släta sidoytor och rundade hörn som ger ett lågt luftmotstånd. Den nya ”Z-formade” sidofönsterlinjen i kombination med sluttande ”teatergolv” på Volvo 9900 innebär ett helt nytt formspråk.

Komfort, kvalitet, säkerhet och bränsleeffektivitet har genomsyrat utvecklingen av de nya bussarna, och det märks på flera områden. Både passagerarkomforten och förarkomforten är i absolut toppklass.

”Vi är väldigt stolta över designen och komforten i de nya bussarna. En välisolerad kaross och kraftfull klimatanläggning gör att passagerarna kommer att njuta av en väldigt tyst och skön atmosfär. Temperaturen är alltid jämn och behaglig i hela bussen, såväl varma sommardagar som iskalla vintrar. Dessutom finns möjlighet till justerbara nackstöd, snabbt wifi, usb-kontakt och bättre förvaring av bagage, vilket adderar till upplevelsen”, berättar Niklas.

Förarplatsen är rymligare och utformad med fokus på ergonomi och komfort. Ny ratt och ny instrumentering med logisk gruppering av knappar och kontroller underlättar fokuserad körning. Drivlinan, med Volvos 11-litersmotor och växellådan I-Shift, är en garant för goda köregenskaper med direkt respons och mjuka växlingar.

”De nya bussarna är fantastiska att köra, speciellt med vår unika Volvo Dynamic Steering (VDS). Inga vibrationer i ratten, lättmanövrerat och stabilt. Efter en hel dag bakom ratten märker man enormt stor skillnad, och hur mycket mindre ansträngd man är i axlar och nacke”, fortsätter Niklas.

Med det nya modellprogrammet förstärker Volvo sin position som en av branschens ledande inom säkerhet. En nyhet är Driver Alert-systemet som känner av om föraren är trött eller distraherad. Systemet varnar då med ett ljud och uppmanar föraren att ta en rast. Andra nyheter är ett kraftigare frontalkollisionsskydd (FIP) med högre energiupptagningsförmåga och en ruta i framdörrens nederkant som gör det enklare att upptäcka andra trafikanter som rör sig nära bussen.

Den nya designen handlar inte bara om utseende. Den är också avgörande för den bättrade bränsleekonomin. Aerodynamisk design med lågt luftmotstånd ger tillsammans med lägre vikt en bränslebesparing på upp till 4% på Volvo 9700. Med Dynamic Chassis Lowering och Volvo I-See som optimerar växlingen efter topografi kan man spara ännu mer.

”Vår ambition är att vara våra kunders bästa affärspartner med fokus på livscykelkostnad, tillgänglighet och tillförlitlighet. Därför lanserar vi dessutom ett helt nytt helhetserbjudande, Volvo Care, där vi integrerar produkter och tjänster på ett helt nytt sätt. Målet är ju att vi vill göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att kunna erbjuda en förstklassig service och att tjäna pengar, och det kan vi verkligen göra nu”, avslutar Niklas.

Related News

Kontakta oss