Volvo Buses

SVERIGE

Fler Volvo 8900 i X-trafiken

Gävleborg är ett stort län till ytan men ganska glest befolkat. Därför är kollektivtrafiken en viktig del av invånarnas vardag. X-trafik står för en stor del av möjligheterna att resa mellan bostad, arbete och studier, och VS & Perssons Buss kör sedan många år linjetrafik i länet.
Fler Volvo 8900 i X-trafiken

”Vi är lite över 300 medarbetare och har 130 fordon, berättar Peter Åsblom, områdeschef på VS & Perssons Buss. ”Utöver linjetrafik kör vi också skol-, expressbuss- och beställningstrafik. Dessutom har vi en egen resebyrå.”

Idag har företaget ett 60-tal bussar i drift hos X-trafik. Senaste tillskottet är 8 st Volvo 8900 LE som huvudsakligen kommer att gå mellan Sandviken och Gävle, eftersom resandet ökat. Dessutom sätts det upp en snabblinje mellan Hofors och Gävle.

”Bussarna är lite mer utrustade än vad som är vanligt. USB för mobilladdning, snyggt och tåligt trägolv och Volvos bekväma säten”, berättar Peter Åsblom. ”Och de är också förarnas favorit. Får de välja så tar de 89:orna.”

Leveransen har gjorts av Wist Last & Buss som svarar för försäljningen av Volvos bussprogram i norra Sverige, från Mälardalen och norrut. ”Leveransen har skötts perfekt ända in i kaklet”, säger Peter Åsblom. ”Alla tider har hållits och vi är helnöjda. Vi har ju lång erfarenhet av Volvo och även servicen är i toppklass. Det har faktiskt aldrig hänt att en Volvo blivit stående ute på linjen. Och om det någon gång varit något knepigare att lösa så har det bara funkat. En gång flög de in en reservdel från Gent till dagen därpå.”

Ansvarig säljare, Tony Althén på Wist Last & Buss är förstås väldigt nöjd. ”Volvo 8900 har blivit den produkt vi hoppades på. Den är inte dyr, den är mycket bränsleeffektiv och har blivit fantastiskt väl mottagen sedan lanseringen 2014. En riktig arbetshäst.”

Relaterade nyheter

Kontakta oss