Volvo Buses

SVERIGE

Största servicenätet blir ännu tätare

Bussarna ska rulla. Utan rätt underhåll och professionell service ökar risken för oplanerade stopp och ökade kostnader. Volvo har branschens mest omfattande servicenätverk och nu har vi öppnat ytterligare en fullutrustad verkstad, redo att hjälpa dig.
Volvo Workshop

Den 3 mars invigdes Volvo Truck & Bus Centers nyaste och mest moderna serviceanläggning i Mölndal. Invigningen var mera som ett öppet hus, i själva verket var verksamheten igång redan den 8 januari. Ett välkommet tillskott för dig som har din verksamhet söder om Göteborg, och något som kommer att spara rejält med tid och pengar åt många busskunder.

”Vi har haft konstant full beläggning på våra anläggningar i Västsverige så den nya verkstaden är mycket välkommen”, säger Tommy Johansson som är servicemarknadschef i Västsverige. ”Nu finns vi i Alingsås, i Stora Höga, i Bäckebol strax norr om Göteborg, och nu alltså Mölndal, totalt är vi 170 medarbetare i väst.” Utöver regionens fyra Truck & Bus Centers finns de rena bussanläggningarna Kville på Hisingen och Kruthusgatan i centrala Göteborg.

Volvo Truck & Bus Center i Mölndal är en fullutrustad anläggning med kapacitet att ta hand om både dagens lastbilar och bussar, liksom fordon med framtidens tekniska innovationer. Verkstadsskeppen är längre än normalt, hela 36 meter, för att få plats med större fordon och ekipage. ”Vi kan faktiskt ta in en boogiebuss och en ledbuss i samma skepp”, förklarar Tommy. ”Och givetvis finns även test-, smörj- och tvätthall.”

”Alla våra anläggningar har ett dedikerat bussteam”, berättar Tommy, ”och alla har en BKT, Bus Key Technician, eller Nyckelmekaniker som vi säger i Sverige.” Dedikerade bussteam har funnits tidigare, men att det är full bemanning på varje anläggning är ett resultat av den omorganisation som gjordes 2016–2017.

Faktum är att Volvo är den enda busstillverkaren som har en serviceanläggning i södra Göteborgsområdet. ”Det är givetvis en välkommen förstärkning, särkilt om Västtrafiks planer på en stor depå vid radiomasterna i Frölunda blir verklighet. I vilket fall så står vi väl rustade med landets modernaste anläggning, helt klar att också ta emot hybrid- och elbussar”, avslutar Tommy Johansson.

Relaterade nyheter

Kontakta oss