Volvo Buses

SVERIGE

Volvo får order på sex elbussar från Drammen

Volvo Bussar har fått en order på 6 elbussar av modellen Volvo 7900 Electric från Brakar i Drammen.
Volvo får order på sex elbussar från Drammen
Differdange i Luxemburg är en av de städer som valt Volvos elbuss.

Kollektivtrafikföretaget Brakar i Drammen, sydväst om Oslo, har beställt 6 elbussar från Volvo Bussar. Bussarna ska levereras i januari 2019 och köras på linje 51 mellan Drammen och Mjöndalen.

Elbussarna säljs i form av en komplett, nyckelfärdig lösning, där Volvo tar hand om allt underhåll av både fordon och batterier för en fast månatlig kostnad.

Bussarna kommer att snabbladdas med så kallad opportunity charging, via laddstolpar vid ändhållplatserna. Laddstationerna, som levereras av Siemens, är redan på plats. De baseras på ett öppet gränssnitt, OppCharge, som innebär att de kan utnyttjas av elektrifierade bussar från andra tillverkare.

Bussarna kommer drivas med förnybar energi. Energiförbrukningen för Volvos elbuss är cirka 80 procent lägre än för motsvarande dieselbuss.

Volvos eldrivna bussar har tidigare även sålts till bland annat Trondheim, Malmö, Luxemburg, Harrogate i England och InoWroclaw i Polen. Utöver helt eldrivna Volvo 7900 Electric omfattar Volvo Bussars program av elektrifierade fordon även hybridbussar och elhybridbussar (laddhybrider). Totalt har företaget sålt över 4000 elektrifierade Volvobussar globalt.

Related News

KONTAKTA OSS

Vi är ett globalt företag med omfattande lokal närvaro. Hitta din närmaste Volvokontakt. Vi är redo att hjälpa dig.