Volvo får order på två elbussar till Lillehammer

Volvo Bussar har fått en order på 2 elbussar av modellen Volvo 7900 Electric från Opplandstrafikk i Lillehammer. Det innebär premiär för elbussar i Lillehammer.
Volvo 7900 Electric

Bussen ska laddas i depå med CCS-laddare.

Kollektivtrafikföretaget Opplanstrafikk i Lillehammer har beställt 2 elbussar från Volvo Bussar. Bussarna ska under två år testas i trafik på på linjerna 2, 3, 4 och 5 i Lillehammer. Bussarna ska levereras under det andra kvartalet 2019 och trafiken skötas av Unibuss. Efter testperioden är planen att bussarna ska gå i reguljär trafik.

Elbussarna är ett led i Opplands kommuns mål att bli klimatneutral 2025. De säljs i form av en komplett, nyckelfärdig lösning, där Volvo tar hand om allt underhåll av både fordon och batterier för en fast månatlig kostnad.

Bussarna ska laddas i depå med CCS-laddare 150 kW. CCS-laddaren levereras av ABB.Energiförbrukningen för Volvos elbuss är cirka 80 procent lägre än för motsvarande dieselbuss.

Lillehammer är den tredje norska staden som köper Volvos elbussar. Hösten 2017 tog Volvo hem sin hittills största order på elbussar, 25 st till Trondheim. Företaget har också sålt sex elbussar till Drammen.

Volvos eldrivna bussar har även sålts till städer i bland annat Sverige, England, Luxemburg och Polen. Utöver helt eldrivna Volvo 7900 Electric omfattar Volvo Bussars program av elektrifierade fordon även hybridbussar och elhybridbussar (laddhybrider). Totalt har företaget sålt över 4000 elektrifierade Volvobussar globalt.

Ladda ner foto

RELATED NEWS

Flexiblare laddning och längre räckvidd

Med utökad batterikapacitet och flera olika laddningssätt blir nu Volvo 7900 Electric ett mycket attraktivt alternativ för fler städer i hela Europa. Det blir nu enklare att möta kraven på kapacitet och körtid för praktiskt taget alla typer av ...

Volvo får order på sex elbussar från Drammen

Volvo Bussar har fått en order på 6 elbussar av modellen Volvo 7900 Electric från Brakar i Drammen....

Volvo får sin hittills största order på elbussar från Trondheim

Volvo Bussar har tagit hem sin hittills största order på elbussar. Tide Buss har beställt 25 st elbussar av modellen Volvo 7900 Electric till Trondheim....

Volvo Bussar

Volvo Bussar

Kontakta oss

Kontakta oss